Tomić: Ovakve utakmice stvaraju karakter ekipe

Milan Tomić trener Crvene zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde, Milan Tomić, pohvalio je svoje igrače posle pobede nad Monakom i izjavio da ovakve utakmice stvaraju karakter ekipe.

Mislim da je bila jedna izrazito teška utakmica i čestitao bih mojim igračima na pobedi. Bilo je dosta prekida za zapisničkim stolom od početka utakmice, u trećoj četvrtini su uspeli da poprave te probleme sa kablovima pa smo bar 20 minuta mogli da odigramo u kontinuitetu u normalnim uslovima. Čestitao bih ekipi i na povratku iz minusa od deset razlike. Odigrali smo možda ne toliko kvalitetno, ali kao tim i ostvarili veoma bitnu pobedu. Posle ovakvih utakmica stvara se karakter ekipe za nastavak sezone, izjavio je Tomić.

Sjajni Džo Regland, koji je sa pet vezanih poena u poslednjem minutu rešio pitanje pobednika, ocenio je utakmicu kao ružnu.

Utakmica je bila ružna za obe ekipe. Bilo je mnogo promašenih šuteva iz lakih pozicija i sa jedne i sa druge strane, ali znate, to je sve deo igre. Dani kao što je ovaj se dešavaju u košarci i samo treba da nastavite dalje. Za nas je najvažnije da smo pobedili, rekao je Amerikanac.

Kvalitetom utakmice nije zadovoljan ni Filip Čović.

Loša utakmica sa obe strane, sa dosta prekida. Najbitnije je da smo posle loše igre pokazali karakter i na kraju pobedili. Cilj je da se odigra što kvalitetnije i da se pobedi. Zadovoljni smo svime što smo do sada uradili. Ipak, kao i do sada, zaboravljamo i ovu utakmicu i gledamo samo napred. U subotu je Krka, izjavio je Čović.

Komentari
Advertisements