Čanak pred Valensiju: Potrebno je da igramo fizički jače, imamo probleme sa povredama

Nenad Čanak

Partizan gostuje Valensiji u okviru trećeg kola C grupe Evrokupa. Utakmica u Španiji je na programu u sredu, 17. oktobra od 20.45 časova.

Strateg crno-belih Nenad Čanak istakao je da je naredni protivnik srpskog predstavnika pretendent za najviši plasman u Evrokupu i napomenuo da je pitanje koliko će Si, Veličković i lendejl moći da pomognu ekipi na teškom gostovanju.

Valensija je tim koji je kao i Zenit, pretendent na najviši plasman u Evrokupu. Ekipa koja je godinama igrala Evroligu i sigurno joj je cilj da se nakon ove godine vrate na evroligašku scenu. U pitanju je ekipa koja igra tipičnu špansku košarku sa mnogo trčanja i mnogo tranzicione igre. Imamo nauk sa turneje po Španiji kako ne treba da igramo protiv takvih timova. Potrebno je da igramo fizički jače, sa mnogo više kontakta, da odigramo disciplinovano u napadu i sprečimo njihove kontrapnapade. Imamo i probleme sa povredama, ne znam koliko će moći da igraju Si, Lendejl i Veličković, ali svakako ne idemo u Valensiju sa belom zastavom, rekao je Čanak, a preneo klupski sajt.

Đorđe Gagić je naglasio da Partizan može do iznenađenja samo ukoliko igrači odigraju maksimalno angažovano, uz disciplinu u igri.

Svi znamo kako igraju ekipe iz Španije, pa i Valensija koja je stalno u vrhu ACB lige. Nemamo puno vremena, a ni sam put nije lak, ali moramo da se što pre adaptiramo na date okolnosti, pripremimo se i iz sebe izvučemo ono najbolje. Potrebno je da budemo koncentrisani, disciplinovani i da adekvatno fizički odgovorimo na njihovu igru, dodao je centar Partizana.

Komentari
Advertisements