Titule za Edmunda, Kačanova i Cicipasa

Danas su odigrana finala na tri ATP turnira iz Serije 250, u Antverpenu, Moskvi i Stokholmu.

U Belgijskom Antverpenu u finalu su se sastali 15. teniser sveta, Britanac Kajl Edmund i Francuz Gael Monfis. Slavio je Britanac, posle preokreta, sa 2:1(3:6, 7:6(2), 7:6(4), posle dva i po sata velike borbe. Monfis je dobio prvi set sa 6:3, zahvaljujući jednom brejku na startu meča, u drugom setu su teniseri razmenili po jedan brejk, a u taj brejku je Edmund bio mnogo bolji. U odlučujućem setu obojica su čuvala svoj servis, pa je odluka pala u 13 gemu, a i ovog puta je taj brejk pripao Britancu, koji je iskoristio prvu meč loptu. Edmundu je pripalo 250 bodova i 110 000 evra.

Glavni grad Švedske bio je domaćin drugog turnira, a u finalu Stokholma sastali su se mladi Grk Stefanos Cicipas i iskusni Letonac Ernests Gulbis. Meč je pripao Cicipasu sa 2:0(6:4, 6:4), čime je on postao prvi Grk sa osvojenim ATP turnirom. Zanimljivo je da su oba seta odlučena kod vođstva Cicipasa od 5:4, kada su se desili jedini brejkovi na meču. Stefanos Cicipas, koji se opasno približava “Top tenu“, pripada 250 ATP ponea, dok se trenutno 145 teniser sveta, Ernests Gulbis, morao zadovoljiti sa 150.

Na kraju, u Moskvi je okončan Kup Kremlja, a u finalu je domaći teniser Karen Kačanov pobedio Francuza Adrijana Manarina. Kačanov, 26. na ATP listi, bio je ubedljiv i slavio je sa 2:0(6:2, 6:2) za samo 55 minuta na terenu. Nagradni fond u Moskvi bio je gotovo milion dolara, a pobedniku je, pored 250 bodova, pripalo i nešto manje od 153 hiljade zelenih novčanica.

Komentari
Advertisements