Nadal ne želi da preda tron bez borbe

Rafael Nadal osvojio Rolan Garos 11. put

Pre nekoliko dana španska „Marka“ objavila je da će Rafael Nadal propustiti Masters u Parizu i završni turnir u Londonu, želeći da bude potpuno spreman za početak naredne sezone.

Međutim, izgleda da ta informacija nije bila tačna, pošto je sada francuski „Ekip“ naveo da će se „bik sa Majorke“ ipak pojaviti i u Parizu i u Londonu i tako pokušati da sačuva 215 bodova prednosti, koliko sada ima ispred Novaka Đokovića.

Prošle sezone su problemi za Nadala počeli u Bersiju, gde je predao meč četvrtfinala Filipu Krajinoviću, što je naš teniser naplatio kasnijim ulaskom u finale turnira. Pokušao je da igra na završnom Mastersu u Londonu, turniru koji nikad nije osvajao, odigrao je prvi meč protiv Davida Gofana, izgubio ga, pa odustao od daljeg nastupa.

Zbog tih problema, oporavak je trajao duže, nije se dobro spremio za početak nove sezone, pa je usledila još jedna predaja, u četvrtfinalu Australijen opena protiv Marina Čilića, i to u petom setu.

Ostaje da se vidi rizikuje li Španac previše još jednom i da li mu je prvo mesto na ATP listi na kraju kalendarske godine toliko bitno da je zanemario stanje u kom se njegovo telo nalazi.

Komentari
Advertisements