Đoković: U Parizu do prve pozicije

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je u intervjuu za ,,Večernje novosti“ da se nada da će odigrati dobar turnir u Parizu i da će nakon njega ponovo biti prvi teniser sveta.

Đoković će sutra odmeriti snage sa 48. igračem planete Žoaom Souzom koji je uspeo da iznenadi i eliminiše Italijana Marka Čekinata. Srpski as u odličnom raspoloženju i u odličnoj formi očekuje početak turnira u prestonici Francuske.

– Osećam se dosta dobro na terenu. Kada izađete kao pobednik iz toliko mečeva u poslednje vreme, izgradite samopouzdanje, do tog nivoa, da osećate da određene udarce možete da izvedete na način koji možda obično ne izvodite tako. Samopozudanje je veoma teško da se stekne, a jako se brzo izgubi. Svestan sam toga i zato ne želim da se zalećem u razmišljanju i predviđanjima – rekao je Đoković za ,,Novosti“.

Nakon dve godine, Novak ponovo ima priliku da se vrati na svetski tron.

– Ovaj turnir obično je bio presudan i odlučujući za borbu za prvo mesto na svetu na kraju godine. Sa Federerom sam se 2014. borio praktično do poslednjeg meča u Londonu, a pobeda u Parizu mi je dozvolila da odmaknem u toj trci. Nadam se da ću imati dobar turnir ove nedelje, da ću dogurati do kraja i da ću stići bodovnu prednost.

Iako je tu i Rodžer Federer, čini se da je ipak glavni Novakov rival u borbi za trofej Španac Rafael Nadal.

– Nije igrao od Ju-Es opena, svi su radoznali da vide kako se oseća i igra. I ja isto, jer smo u istoj trci. Sigurno je da je to obojici veoma bitno – zaključio je Đoković razgovor za „Novosti“.

Komentari
Advertisements