Italijani pišu: „Stara dama“ steže obruč oko Blekija

Nikola Milenković

Nikola Milenković će biti jedan od najtraženijih igrača u narednim prelaznim rokovima, ako je suditi po pisanju italijanske štampe.

Mladi defanzivac Srbije i Fiorentine ponovo se dovodi u vezu sa Juventusom. Kako prenosi „Tutosport“, srpski štoper polako postaje „prvi pik“ šampiona Italije, koji je po svoj prilici odustao od dovođenja Matijasa de Lihta iz Ajaksa.

Holandski štoper bio je prva meta „Stare dame“, ali zbog velikog interesovanja evropskih velikana i cene od 50 miliona evra, koliko zahteva Ajaks, Juventus se okreće Milenkoviću.

Srbin, za koga interesovanje pokazuju madridski Atletiko, Mančester JMančester Junajtednje vreme Bajern, projektovan je u Juventusu kao zamena za Andreu Barzaljija, koji sledeće godine puni 38. godina i verovatno završava karijeru.

„Tutosport“ navodi da ni bivši defanzivac Partizana nije jeftin, ali da su Juventus i Fiorentina uspešno sarađivali u transferima, uprkos nezadovoljstvu navijača.

Marko Pjaca je ovog leta prešao iz Torina u Firencu, a godinu dana ranije Federiko Bernadeski u drugom smeru, pa se veruje da bi Milenković mogao da bude novi dobar posao.

Komentari
Advertisements