Nadal odustao od Pariza, Novak od ponedeljka ponovo broj jedan!

Novak Đoković

Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa turnira u Parizu zbog povrede stomačnog mišića, javljaju francuski mediji.

Prema navodima tamošnjih medija, specijalisti su rekli Rafaelu Nadalu da je bolje da ne igra na turniru u Parizu, jer postoji mogućnost da mu pukne mišić i da se povreda umnogome pogorša, te bi povratak potrajao.

Ova informacija znači da će Novak Đoković od ponedeljka ponovo preuzeti prvu poziciju na ATP listi. Tako će srpski teniser postati prvi čovek u poslednjih 18 godina koji je bio van najboljih 20 tenisera sveta na početku kalendarske godine, a da se na kraju našao na prvoj poziciji. Poslednji kojem je to pošto za rukom bio je Marat Safin 2000. godine, objavio je ATP. Ipak, kako su nešto kasnije pojasnili, te godine su igrači bili rangirani prema dostignućima pre početka završnog masters turnira. Iz toga, zaključuje se da je prvi teniser sveta bio Guga Kuerten, veliki prijatelj Novaka Đokovića.

Novak će tako od ponedeljka, po prvi put od 31. oktobra 2016. godine (prim. aut. današnji dan, interesantno), biti najbolji igrač planete.

 

Komentari
Advertisements