Nadal odustao i od završnog Mastersa, Novak godinu okončava kao prvi na svetu

Španski teniser Rafael Nadal odustao je zbog povrede stomačnih mišića i od završnog Mastersa u sezoni, saopšteno je danas.

Očekivalo se da će se Španac oporaviti nakon što se prethodne nedelje povukao sa Mastersa u Parizu, ali povreda je ipak ozbiljnije prirode, te Nadal nije želeo da rizikuje.

 – Zaista sam želeo da igram u Parizu i Londonu, uradio sam sve ne bi li to uspeo. Nažalost, nisam se dovoljno oporavio, a kako problem sa stomačnim mišićima nije naivan, odlučio sam da odustanem od turnira u Londonu. Tako sam sebi ostavio dovoljno vremena da oporavim telo i izbegnem probleme u budućnosti. Nadam se da ću ovom odlukom u narednu sezonu ući najspremnije moguće – saopštio je Nadal.

Takođe, španski as će u međuvremenu operisati i članak. Zanimljivo, Nadal je igrao na 12 turnira na tvrdoj podlozi ove godine, a jedini turnir gde se nije povukao ili odustao i pre početka, bio je Masters u Torontu, koji je i osvojio.

Umesto Nadala, na završnom Mastersu učesvovaće Amerikanac Džon Izner. Visoki tridesettrogodišnjak će tako debitovati na poslednjem Mastersu u sezoni i zajedno sa Kevinom Andersonom (32) činiće grupu debitanata.

Odustajanje Rafaela Nadala sa turnira u Londonu znači i to da će Novak Đoković, kakav god rezultat ostvario u prestonici Engleske, godinu završiti na prvom mestu ATP liste. Novak će tako peti put u karijeri završiti sezonu kao prvoplasirani, po čemu se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Rekorder u tom segmentu je Pit Sampras sa šest.

Završni Masters igraće se u ,,O2 Areni“ u Londonu od 11. do 18. novembra.

Komentari
Advertisements