Emotivni Lalatović: Strašno mi smeta što mi novinari ne postavljaju ova pitanja

Nenad Lalatović

Predstojećeg vikenda biće odigrane utakmice 16. kola uperlige Srbije, a jedan od zanimljivijih duela očekuje se u Novom Sadu gde će Proleter ugostiti niški Radnički.

Trener Radničkog, Nenad Lalatović, ponovo će biti na klupi nakon što je propustio duel sa Bačkom, a to je i bila jedna od tema konferencije za medije.

Strašno mi smeta što meni novinari ne postavlju pitanja o tome kako sam poput čarobnjaka iz Oza uspeo da pokrenem ovu ekipu. Kako sam uspeo da budem drugi posle 15 odigranih kola, da razdvojim Zvezdu i Partizan… Kako smo uspeli da osvojimo 34 boda, da oborimo sve moguće rekorde kluba koji je star 95 godina, kako Drinčić i Stojanović igraju kao mladići, kako se prodao Ranđelović, na kom nivou igraju Crnomarković i Bondarenko, koji su nedavno ispadali iz lige…Jednostavno to mnoge ljude ne zanima, već ih zanimaju neke trivijalne stvari. Ja utakmicu protiv Bačke nisam vodio jer sam sa loše osećao, imao sam temperaturu, jer pogledajte kako je vreme napolju. Da li je normalno nositi majicu kratkih rukava u novembru? Pa mogu i ja da budem bolestan. Zar vi mislite da bi mene gospodin Tončev trpeo, a da ja tek tako ne dođem na utakmicu. Ja sam u subotu bio na infuziji, uredno sam se javio čelnicima kluba Tončevu i Markoviću, pregledao me i klupski lekar i ustanovili smo da je bolje da ostanem kod kuće. Ali vas zanimaju senzacionalni naslovi, a ne kako je Radnički igrao u Bačkoj Palanci i upisao još jednu pobedu. O meni kao treneru sude rezultati koje postižem, a oni kažu da sam ja posle Vladana Milojevića trenutno najuspešniji u Srbiji. Meni je mnogo drago što će svi naredni treneri Radničkog juriti Nenada Lalatovića i rekorde koje sam oborio. Ponavljam, ja u Radničkom želim da ostavim veliki trag, a za svoje postupke trenutno odgovaram samo Bogu i prvom čoveku Radničkog Ivici Tončevu, izjavio je Lalatović.

On je ocenio da će ovo gotovanje biti najteže od početka sezone.

Ovo će definitivno biti naše najteže gostovanje u dosadašnjem delu sezone i generalno najteža utakmica od početka prvenstva. Mi u Novi Sad idemo drastično oslabljeni, skoro bez pola tima. Radovan Pankov i Đorđe Crnomarković imaju žute kartone, Saša Stojanović, Nikola Drinčić i Siniša Babić su povređeni, dok je Petar Grbić još uvek rovit, ali će putovati sa nama i biće među 18 igrača koji će konkurisati da nastupe na ovom susretu. Ovo je zaista veliki hendikep za nas, igraćemo bez „kičme“ tima, a verujte mi i da bi Crvena zvezda bila u problemu kada joj ne bi igrali ovako značajni igrači, kao što su nama ovi što će izostati. Ali, bez obzira na sve ja apsolutno verujem u ekipu koju ću izvesti na teren protiv Proletera i ubeđen sam da ćemo se u Niš vratiti neporaženi, jer svako ko je član Radničkog ima kvalitet da odgovori zadacima u svakom trenutku. Ovi fudbaleri koji će igrati u Novom Sadu možda nemaju kontinuitet, jer ne mogu svi da igraju, ali ja ne sumnjam u njih. Ja nisam od onih trenera koji vole da rotiraju, jer smatram da kroz česte rotacije ne možete da uigrate tim. Mi smo uspeli da se uigramo i da delujemo sjajno na terenu, ali ćemo u Novom Sadu morati dosta da menjamo, zaključio je trener Radničkog.

Komentari
Advertisements