Tomić oštar: Ja sam kriv! Moje igrače niko neće dirati dok sam ja ovde

Milan Tomić

Trener Crvene zvezde Milan Tomić stao je u odbranu svojih košarkaša nakon današnjeg poraza od Monaka u Beogradu u okviru sedmog kola Evrokupa.

Zvezda je igrala veoma loše u drugom poluvremenu i tako razočarala domaću publiku drugim vezanim porazom u takmičenju. Do skora, najbolja odbrana Evrokupa danas nije imala rešenje za francuski tim.

 – Ovo je već druga utakmica u Evrokupu na kojoj primamo više od 90 poena. Ulm nam je dao 95, sad Monako 91. To je pre Ulma bila najbolja odbrana u Evrokupu. Najbolja odbrana u Evrokupu prima 180 poena u dve utakmice – započeo je Tomić konferenciju za medije nakon meča.

Ovaj poraz, Zvezdi je malo zakomplikovao posao u borbi za narednu fazu, ali i pored toga, crveno-beli su u dobroj poziciji pošto se nalaze na drugom mestu na tabeli grupe ,,A“.

 – Moramo da naučimo iz ove utakmice koju smo izgubili i moramo da odreagujemo. Nema plakanja, od plakanja niko nije dobio, nego samo da se nastavi sa radom, jer samo radom na terenu može da se izađe iz krize – istakao je Tomić.

Jedan od novinara konstatovao je da košarkaši Crvene zvezde imaju previše izgubljenih lopti u poslednjih nekoliko utakmica.

 – Slažem se, to su sve izgubljene lopte koje su išle u njihove ruke i iz kojih smo primali poene. Ne mogu ja da uđem bilo kom igraču u glavu… To je jedna sekunda, možda i manje. Nijedan igrač neće da pogreši, ali košarka je takva igra. Ne treba sada kriviti igrače, treba samo raditi, jer posle ovakvih utakmica samo radom može da se promeni nešto – kazao je Tomić.

Krivicu za poraz, trener crveno-belih je preuzeo samo na sebe, ističući da njegove igrače niko neće dirati dok je on ovde.

 – Ja sam kriv! Uvek je trener kriv, moje igrače niko neće dirnuti dok sam ja ovde! Ako je neko kriv to sam ja! Ali ne treba ulaziti u to ko je kriv. Posle utakmice protiv Breše bilo je pitanje da li smo razmišljali da kaznimo igrače. Da li smo posle 11 uzastopnih pobeda razmišljali da damo neku premiju? Igrači nisu kompjuteri. Rekao sam da do završetka sezone ne može ekipa da igra, a da ne bude padova u igri – oštar je bio Tomić.

Komentari
Advertisements