Krstajić pred Litvaniju: Niste verovali u ove momke, dva igrača se vraćaju u konkurenciju za tim

Mladen Krstajić

Fudbaleri Srbije imaju priliku da pobedom nad Litvanijom osvoje prvo mesto u grupi i izbore plasman u plej-of Lige nacija.

Selektor Mladen Krstajić rekao je na konferenciji za medije da su „orlovi“ u poziciji u kojoj su želeli da budu pred ovu utakmicu.

Došli smo u poziciju u kojoj smo i pre početka želeli da budemo. Sutra moramo da pokažemo kvalitet protiv Litvanije, da uknjižimo nova tri boda, da pečatiramo to prvo mesto i budemo prvi u Ligi nacija. Igrači su svesni u kakvoj smo situaciji, atmosfera je dobra, pobedili smo Crnu Goru po drugi put. Utakmica neće biti laka, jer igramo protiv ekipe koja nije uzela nijedan bod. Pre takmičenja niste imali veru u ove momke, iako su bili na Svetskom prvenstvu, stoga mi moramo da odigramo maksimalno angažovano, da ostvarimo cilj, a to je da budemo prvi u grupi. Zaslužili smo to jer smo najbolja ekipa, rekao je Krstajić.

On se još jednom osvrnuo na duel sa Crnom Gorom.

– Možda sam i ja posle meča video utakmicu na jedan način, ali kada sam pogledao posle snimak, imao sam potpuno drugačiji utisak. I prvo poluvreme smo mogli bolje i tečnije da igramo, možda je promašeni penal uticao kasnije na tok utakmice, ali već sam rekao da su to stvari koje se dešavaju, nemam Mitroviću šta da zamerim. Imali smo dve – tri situacije koje smo mogli da rešimo i povedemo sa tri ili četiri nula. Ne mogu igračima ništa da zamerim. U nastavku smo imali napade, primili smo gol koji je doneo malu nestabilnost nekih pet minuta. Uglavnom, pobedili smo Crnu Goru u Podgorici, gde su nas mnogi otpisali, odigrali veoma dobru utakmicu, u Beogradu smo ponovo pobedili, ali ispada da je Crna Gora nezasluženo izgubila i da smo se provukli. Možda ima situacija gde ste u pravu, kada se misli da smo morali da dokrajčimo protivnika, ali odnos, rad i atmosfera u reprezentaciji su veoma pozitivni a greške koje se dešavaju i kojih će biti u budućnosti, pokušaćemo da svedemo na minimum.

Kadrovska situacija još uvek nije najbolja.

Nastup Nemanje Matića je pod znakom pitanja zbog stomačnog virusa, a Kolarovu je ponovo otekao prst koji mu je nedavno bio polomljen. Vraćaju nam se Ljubomir Fejsa i Milan Rodić i oni će konkurisati za tim, a za Matića i Kolarova ćemo tek videti, dodao je srpski selektor.

Utakmica Srbija – Litvanija na programu je u utorak od 20.45 časova na stadionu Partizana.

Komentari
Advertisements