,,Ekip“ gledao u budućnost i obrukao se

Novak Đoković

Francuski list ,,Ekip“ prognozirao je pre nekoliko godina listu od najboljih 10 tenisera sveta u 2018. godini, ali se nisu proslavili.

U poslednje vreme, ,,Ekip“ je na udaru srpske javnost zbog neargumentovanih i neproverenih informacija u vezi sa, navodno, nameštenom utakmicom između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona. Ne oglašavaju se već neko vreme u vezi sa tom temom i čini se da su samo želeli da dođu u centar pažnje, ali su skočili sami sebi u stomak.

Prethodnih dana pojavio se novi ,,gaf“ francuskog lista. Naime, 2013. godine su pokušali da predvide listu od najboljih 10 tenisera sveta u narednih pet godina, ali debelo su promašili.

Njihova prognoza je bila da će Grigor Dimitrov biti prvi na svetu u 2018. godini, ali ih je Bugarin razočarao pošto se nalazi na 19. mestu, dok su zemljaka Benou Pera stavili na drugo mesto. Francuz je tek 52. teniser sveta. Endi Marej, koji je prema njihovoj projekciji trebalo da bude treći je 260. na svetu, a zanimljivo je da je Đoković, trenutno najbolji svetski teniser, petoplasirani na ,,Ekipovoj“ prognozi. Svakako, furioznu formu srpskog tenisera u ovoj godini niko nije mogao ni da predvidi, pa im ne treba uzimati za zlo.

Ipak, prema njihovoj listi, na devetom mestu bi trebalo da je Jirži Janovic, a Poljak trenutno nije ni rangiran…

Komentari
Advertisements