Krstajić: Najteža godina u karijeri

Mladen Krstajić

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić nije bio raspoložen posle pobede nad Litvanijom, uprkos uspehu koji je napravio sa „orlovima“ u prvom izdanju Lige nacija.

Krstajić je na konferenciji za medije posle meča rekao da se oseća emotivno ispražnjeno i da je iza njega najteža godina u karijeri.

O meču sa Litvancima je rekao:

– Utakmica je bila teška. Teren, ali i loše vreme su uticali. Momci su prvom poluvremenu pokušavali, imali smo neke prilike, a i oni su pogodili prečku… Drugo poluvreme smo rizikovali, ubacili smo Aleksandra Prijovića… Čekali smo da postignemo gol, jer smo znali da će posle toga biti mnogo lakše. Najbitnije da smo došli do dve prilike da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Znali smo da će ova utakmica biti teška. Sada se okrećemo kvalifikacijama, ali pre svega da se odmorimo i da dobijemo protivnike. Cilj nam je da dođemo do EP kroz kvalifikacije.

Krstajić se osvrnuo i na slabu posetu na stadionu Partizana.

– Nisam razočaran. Vreme je katastrofalno… Ovaj tim svakako zaslužuje veću posetu, a za to ćemo imati priliku već na proleću – rekao je Krstajić.

Krstajić nije delovao kao čovek čiji tim je osvojio prvo mesto u grupi Lige nacija.

– Nije bilo lako, čak ni kada smo igrali dobro. Bilo je momenata kada mi je bilo teško. Ovo je bila najteža godina u mojoj karijeri. Ima nekih stvari koje bih da sačuvam za sebe, pa da se ispričamo drugi put. Bio sam pod velikim pritiskom, mislim da me razumete, bez obzira što vam nisam ništa konkretno odgovorio.

Iako nije bio konkretan, selektor je nagovestio da mu smeta što nema veću podršku javnosti.

– Srbiji je mesto da se bori za ušešće na Evropskom prvenstvu. Napravili smo veliki posao, iskorak, imamo dve mogućnosti da se borimo za kontinentalni šampionat. Nije lako. Sumnjali su u ekipu, u mene. Napraviš rezultat, pa te otpišu. Tako je bilo pred Crnu Goru, pa pred Rumuniju. Posle Crne Gore sam tek osetio da nas posmatraju ozbiljnije. Ne može da se radi i podmlađivanje reprezenacije, a i da se traže rezultati. Hoćemo sve, a nećemo ništa. A zaslužujemo da igramo u polufinalu Lige nacija, kao što ćemo i igrati. Živimo u zemlji u kojoj se dešavaji stvari od danas do sutra. Pao mi je kamen sa srca, pa sam takav kakav jesam sad pred vama, pojasnio je Krstajić.

Komentari
Advertisements