Pilić: Srpski novinari su „pokopavali“ Đokovića, ali on je istinska veličina

Novak Đoković i Nikola Pilić

Nikola Pilić i NNovak Đokovićmaju poseban odnos, još od vremena kada je najbolji teniser današnjice bio polaznik akademije poznatog hrvatskog stručnjaka.

Iako već dugo ne sarađuju, Pilić i Đoković su u stalnom kontaktu.

– Evo, upravo mi je pre nekoliko minuta poslao SMS s jednog ostrva gde se odmara sa suprugom, ja sam mu čestitao na fenomenalnoj sezoni, rekao je Pilić hrvatskim medijima i osvrnuo se na Novakov sjajan finiš sezone:

– To što je on napravio u samo nekoliko meseci apsolutno je čudo. Ni ja nisam znao, verovao da će ovako završiti godinu. Kad je išao u Ameriku, tamo u martu, kad je bio van forme, nazivali su me novinari iz Srbije i doslovno ga „pokopavali“, ali ja sam im samo govorio, „čekajte, čekajte“. Svi mi znamo njegov kvalitet i svaka mu čast na tome. Ova sezona je sjajna zbog toga što se tako vratio i svima očitao lekciju, a još je impresivnija ona iz 2016. godine kad je imao skoro 17.000 poena.

Novaka nazivaju „teniskim sinom“ Nikole Pilića, a hrvatski stručnjak posebno ističe jednu stvar zbog koje ceni najboljeg tenisera sveta.

– Teniski sin? Pa da, mogu se složiti s tim. Bavio sam se s njim kad je imao 15, 16 godina, kada smo sarađivali u akademiji. Ono što kod njega izuzetno cenim je to što on, za razliku od brojnih drugih asova s kojima sam sarađivao, nikad nije zaboravio. I to je njegova istinska veličina, zaključio je Pilić.

Komentari
Advertisements