Fudžimi će biti baza srpskih sportista pred Olimpijske igre u Tokiju

Rukovodstvo OKS, sa ambasadorom Glisicem i celnicima grada Fudzimi

U ambasadi Republike Srbije u Tokiju potpisan je Memorandum o saradnji između Olimpijskog komiteta Srbije i japanskog grada Fudžimi.

U prisustvu ambasadora Republike Srbije Nenada Glišića, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković potpisao je sa direktorom odeljenja za sport i edukaciju grada Fudžimi Toriumi Kenitijem, Memorandum o saradnji između Olimpijskog komiteta i ovog grada koji je prethodno izrazio nameru i volju da bude grad domaćin sportistima Srbije u pripremema pred Olimpijske igre u Tokiju.

– Našim sportistima će svakako biti neophodan period aklimatizacije, a na ovaj način se otvara mogućnost da sportisti iz određenih sportova, pre svega neki ekipni i određeni broj borilačkih sportova imaju mesto priprema pred same Igre, rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije ovim povodom.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije u sastavu predsednik Božidar Maljković, potpredsednik Žarko Zečević i generalni sekretar Đorđe Višacki boravi trenutno u Tokiju gde se 28. i 29. novembra održava Generalna skupština Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK), a koja će biti izbornog karaktera.

Komentari
Advertisements