Đorđević pred Grčku: Ekipa je dobro reagovala, vratićemo veru u nas

Aleksandar Đorđević

Košarkaši Srbije u ponedeljak dočekuju Grčku u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Selektor Aleksandar Đorđević izjavio je da su igrači dobro reagovali posle poraza u Tel Avivu.

Ekipa je reagovala dobro posle poraza od Izraela. Znamo gde smo grešili i zašto. Analizirali smo meč, razgovarali kao što to stalno i radimo. Treba da izvučemo nauk iz meča u Tel Avivu, ali da se okrenemo duelu sa Grčkom, koja dolazi u Beograd rasterećeno, praktično sa svojim drugim timom, ali sa igračima željnim dokazivanja. Plasirali su se na Svetsko prvenstvo i ta rasterećnost im pomaže da pruže maksimum. Na nama je da odigramo muški, snažno, sa energijom. Nadam se da pritisak koji uvek postoji pred važne mečeve, to neće biti prepreka u indvidalnoj psihološkoj pripremi. Uz publiku koja uvek prepozna važan momenat i kojoj smo izuzetno zahvalni, možemo do preko potrebne pobede. Nadam se da ćemo dobrom igrom i pobedom, vratiti publici za tu veru u nas, rekao je Đorđević, a preneo KS Srbije.

Selektor je rekao da je očekivao da kvalifikacije neće biti lake za našu reprezentaciju.

Ako se setite, na početku drugog dela kvalifikacija rekao sam da će utakmica sa Izraelom u Beogradu da bude odlučujuća. Imamo tri medalje sa velikih takmičenja, ali ne treba leteti na krilima prošlosti. Svi smo takmičari, imamo veliko samopuzdanje i veru u sebe. Znamo šta je realnost, ko stoji na drugoj strani, znamo kome je u interesu da odigra najbolje protiv nas koji smo bili na pobedničkom postolju. Ti naši uspesi su motiv više da nas pobede. U sportu su te stvari normalne. Na nama da branimo ono što smo zasluženo zaradili, ali da se ne okrećemo šta je bilo. Svaki dan je novi dan, svaka utakmica je nova utakmica.

Zdravstveni bilten u našem timu je dobar. Među 12 igrača koji će se suprotstaviti Grčkoj biće i Vasilije Micić i Stefan Jović, dok u timu neće biti Aleksa Avramović i Ilija Đoković.

Svi momci su dobro. Nemamo nikakvih zdravstvenih problema. Vasa Micić i Stefan Jović ulaze u tim da u jako bitnom momentu donesu kvalitet i iskustvo koji su nam nedostajali u Tel Avivu, zaključio je Đorđević.

Utakmica sa Grčkom na programu je u ponedeljak od 20.15 časova.

Komentari
Advertisements