Marija Čolić: Sada moramo da dižemo formu i da iskoristimo ovaj vetar u leđa

Marija Čolić

Žensku rukometnu selekciju Srbije od 18 časova očekuje duel sa Švedskom u drugom kolu A grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Srpkinje su na otvaranju bile bolje od Poljske rezultatom 33:26. Golman naše selekcije Marija Čolić zadovoljna je pruženom partijom u drugom poluvremenu, koje treba da posluži kao reper za nastavak šampionata.

Odigrale smo sjajno drugo poluvreme. Ako budemo u nastavku prvenstva igrali na tom nivou možemo daleko da doguramo. Što se tiče prvog poluvremena, bilo je malo treme. Prva utakmica je uvek najteža. Ponosna sam na devojke što smo uspele da se izvučemo iz krize i pokažemo svoje pravo lice. Iskoristili smo ovu utakmicu za uigravanje. Sada moramo da dižemo formu i da iskoristimo ovaj vetar u leđa koji smo dobili na startu, rekla je Marija Čolić, a preneo sajt RSS.

Marija Čolić o Švedskoj govori u superlative, ali očekuje psihološki lakši meč nego protiv Poljske.

Biće lakše nego na otvaranju što se tiče ambijenta, ali čeka nas teži protivnik. Više nemamo prava na taj kiks i neke loše periode, moraćemo na visokom nivou da igramo protiv Šveđanki. Evropsko prvenstvo je jedna drugačija priča u odnosu na ono što smo imali sa njima u aprilu. Bili smo bolji u kvalifikacijama, ali uvek se na velikom takmičenju igra sa posebnom motivacijom. Šveđanke pokazuju veliku energiju. Biće to jaka utakmica na visokom nivou. Biće jako teško, dodala je reprezentativka Srbije.

Komentari
Advertisements