Ševčenko: Srbija najjača iz trećeg šešira, ali možemo da rešimo svaki problem

Andrej Ševčenko

Selektor reprezentacije Ukrajine, Andrej Ševčenko, prokomentarisao je žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koji je njegovoj selekciji dodelio Portugaliju i Srbiju.

Dobili smo dostojne rivale, znali smo da neće biti lako. Iz trećeg šešira dobili smo najjači tim – Srbiju, a Portugalija je aktuelni prvak Evrope. Ali imamo dobar tim, možemo da rešimo svaki problem, rekao je legendarni napadač, a preneo zvanični sajt FS Ukrajine.

Ševčenko već ima i plan za najjače mečeve u grupi.

Od presudnog značaja je da lideri naše reprezentacije budu najspremniji u najvažnijim utakmicama. Želim da najvažnije mečeve odigramo u septembru, oktobru i novembru, to je period kada su naši igrači u najboljoj poziciji, mart nije naročito povoljan za nas, jer ćemo igrati nakon zimske pauze. Ali da sačekamo kalendar, onda ćemo napraviti planove, dodao je selektor Ukrajine.

Luksemburg i Litvanija?

Nijedan tim ne sme da bude potcenjen, što više pobeda budemo imali, veće će nam biti šanse za plasman na Evropsko prvenstvo. Ponavljam, grupa nije laka, ali sa svim timovima smo igrali, imamo određeno iskustvo. U narednom periodu prikupićemo što je moguće više informacija o našim rivalima, napraviti planove i uživo pogledati što više kandidata za nacionalni tim, zaključio je Ševčenko.

Komentari
Advertisements