Šoštar: Još se održavamo, ali to nije nešto što dolikuje Partizanu, crno-beli demantovali Jelenića [FOTO]

Vaterpolo

VK Partizan nedavno je preko društvenih mreža uputio apel privrednicima, prijateljima kluba i navijačima da donaciojm od po tri hiljade dinara pomognu da obezbede grejanje na bazenu SC „Banjica“ tokom zime, kako bi svi timovi mogli nesmetano da treniraju tokom zime.

Predsednik crno-belih Aleksandar Šoštar je u razgovoru za Novosti naglasio da tako nešto nije u maniru kluba, ali da trenutno do drugačijeg rešenja nije moglo da se dođe.

Situacija je nenormalno teška i o tome pričamo već pet godina. Iz dana u dan je sve teže, pogotovo kada dođe zima i kada se aktuelizuje problem zagrevanje vode. To su dodatni izdaci, a godinama se zna da nemamo dodatne prihode, da nemamo sponzore… U takvoj situaciji je normalno da se potraži novi put kako bi eventualno ljudi dobre volje mogli da pomognu kako bismo ovu instituticiju, koja je iznedirala velike šampioan, uspeli da održimo. Još smo tu, još se održavamo, međutim bez tople vode teško možemo da izađemo na kraj. Sva sredstva koja budu prikljupljena biće upotrebljena isključivo za kupovinu mazuta. To u ovom trenutku na neki način gasi požar, koji bukti. Suština je da je neophodno da se napravi jedno sistemsko rešenje koje će da traje duže, kao nekad. Mislim da je ovo jedan od puteva izlaza, a ako gledamo iz perspektive nekog normalnog vremena, to nije nešto što dolikuje Partizanu. Ali, Partizan sada nema drugi način da nešto uradi, sem ovo što je uradio, rekao je Šoštar za Novosti.

Legenda jugoslovenskog i srpskog vaterpola se nada da se sedmostruki šampion Evrope neće ugasiti, a za to je potrebno napraviti dugoročni plan.

Sada se najviše ustalasalo i videćemo kakav će rezultat biti. Ponovljam da je suština da se pronađe dugoročno rešenje, jer ovo trenutno može da ugasi požar koji je zaista veliki. Ali, ako Partizan predstavnja to što predstavlja, onda ovo nije način da na duži vremenski period Partizan može da se spase. Zato je neophodno dugoročno rešenje, koje će biti garancija da će sve da se nastavi kao što se do sada radilo.

Šoštar je dodao da je klub još uvek u sporu sa USC „Voždovac“ oko vlasništva nad bazenom „Banjica“.

To traje mesecima i sigurno će trajati dosta dugo. Suština je da dođemo do kraja procesa, ali mislim da to neće biti brzo, dodao je predsednik VK Partizan.

U međuvremenu je predsednik Vaterpol saveza Srbije Viktor Jelenić na gostovanju na TV Prva istakao da je Savez pomogao Partizanum što je beogradski klub oštro demantovao putem Tviter naloga.

Komentari
Advertisements