Johanson: Krajinović mora da bude profesionalniji i da više radi

Filip Krajinović

Tomas Johanson, novi trener srpskog tenisera Filipa Krajinovića, kazao je danas da njegov novi učenik mora da bude profesionalniji i da više radi kako bi iskoristio svoj talenat.

Krajinović je u sezoni koja je iza nas imao mnogo uspona i padova, a njegov novi trener Tomas Johanson, ističe da je na njemu da Filipa učini pravim profesionalcem.

 – Filip je veoma talentovan teniser koji u arsenalu ima sve udarce – čvrst je sa osnovne linije, dobro se kreće. Razlog zbog kojeg nije ušao u top 10 jeste taj što mora da bude malo profesionalniji, mora malo vrednije da radi, a ja sam zbog toga ovde. Moj posao je da ga učinim profesionalcem, za sada je sve kako treba – rekao je Johanson.

Šveđanin je, takođe, otkrio kakvi su planovi za naredni period.

 – Treniraćemo nekoliko dana ovde, a onda idemo u Monte Karlo jer je tamo mnogo drugih tenisera sa kojima Filip može da sparinguje poput Đokovića, Vavrinke, Ćorića… To će biti jako dobro. Zatim slede Doha i Melburn.

Na samom kraju, novinare je zanimalo kakvi su njegovi utisci u vezi sa karijerom, ali i sjajnom godinom koju je imao Novak Đoković.

 Novak Đokovićsta neverovatan, postigao je mnogo više nego što je očekivao ostatak sveta, ali verovatno i on sâm. Izvanredan je igrač, prvi put sam ga upoznao sa 14-15 godina i već tada se videlo da je disciplinovan i isticao je da želi da bude svetski broj jedan. Bio je posvećen i oduvek je verovao u sebe, a kada je reč o ovoj godini, mislim da je napravio veoma pametan potez vrativši Vajdu i stari tim. Vratio se tamo gde pripada, mogao bi da bude najveći svih vremena jer mislim da nije završio sa uspesima, a i van terena je pravi ambasador ovog sporta – rekao je Johanson.

Filip Krajinović je trenutno 95. teniser na svetu, a povreda stopala ga je udaljila od 26. mesta na kojem se nalazio.

Komentari
Advertisements