Francuska istraga protiv Zvezde ,,tapka u mestu“

Pari Sen Žermen - Crvena zvezda

Dva meseca nakon što je francuski list ,,Ekip“ objavio da je neimenovani funkcioner Crvene zvezde uplatio veliku svotu novca na utakmicu crveno-belih i Pari Sen Žermena u Parizu, oglasio se tamošnji list ,,Mond“ koji javlja da slučaj trenutno ,,tapka u mestu“.

Prema informacijama koje je plasirao ,,Ekip“ nakon susreta dva tima u trećem kolu Lige šampiona u kojoj su Parižani slavili sa 6:1, neko od funkcionera Crvene zvezde je, navodno, uplatio pet miliona evra na pobedu francuske ekipe sa pet ili više golova razlike.

,,Ekip“ je uz to istakao da je funkiocner Crvene zvezde razgovarao sa predsenikom Pari Sen Žermena Naserom Al-Kelafijem, te da su zajedno učestovali u toj, navodnoj, nedozvoljenoj radnji.

Francuska je ubrzo pokrenula istragu, ali ona je, kako prenosi ,,Mond“, trenutno u zastoju, zbog toga što ljudi koji rade na ovom slučaju nemaju ništa osim nepreciznih informacija tamošnjeg lista.

Psž - Crvena zvezda 6:1

Izvor blizak istrazi je za ,,Mond“ naveo da srpska vlast koči proces koji se vodi u vezi sa ovom utakmicom.

– Prosleđen im je zahtev za dodatne informacije preko Evropola u vezi sa istragom, ali odgovor nismo dobili. Razočaran sam. Bez saradnje srpske vlasti, istraga će morati da se obustavi – navodi ovaj neimenovani izvor za ,,Mond“.

Francuski list je preneo i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nakon optužbi na račun Crvene zvezde rekao da će vlast u našoj zemlji uraditi svoj posao, te da će biti u punoj saradnji sa Interpolom i Francuskom. Međutim, ,,Mond“ se ne iznenađuje s tim što Srbija trenutno ne sarađuje, jer je, kako tvrde Francuzi, Aleksandar Vučić u bliskoj vezi sa crveno-belima. Takođe, oni političko stanje između Srbije i Francuske, koje nije idealno, povezuju sa lošom kooperativnosti naše zemlje u vezi sa ovim slučajem.

S druge strane, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je za ,,Mond“ da je na raspologanju francuskim istražiteljima.

 – Nadam se da ću uskoro saznati sa kojim ljudima francuska policija želi da razgovara i odmah sutradan ću odleteti u Pariz. Želim da se ovo što pre završi. Neko mora preuzeti odgovornost za ovo – kazao je Terzić.

Oba kluba su odbacila mogućnost bilo kakvih nečasnih radnji u vezi sa ovom utakmicom i pravdu žele da potraže na sudu.

Komentari
Advertisements