Savić: Biće izuzetna utakmica, Filipović: Spektakl u najavi

Dejan Savić

Vaterpolisti Srbije u derbiju D grupe Svetske lige dočekuju selekciju Hrvatske.

Utakmica se igra u Nišu, u sredu, 12. decembra od 17.30 časova, a obe reprezentacije imaju po upisan trijumf protiv Rumunije.

Srbija i Hrvatska su u 2018. godini odmerili snage četiri puta. „Delfini“ su slavili u polufinalu EP u berlinu, dok su popularne „barakude“ zabeležile dva trijumfa u Evropa kupu. Na Svetskom kupu u Berlini bilo je nerešeno.

Selektor Srbije Dejan Savić i kapiten Filip Filipović izneli su svoje utiske pred duel sa najvećim rivalom.

Izuzetan je značaj ne zbog rezultata vec će biti vatreno jer u poslednje četiri godine razna finala i polufinala smo odigrali. Imam sastav od 15 igrača a odrediću pred utakmicu 13. Biće izuzetna utakmica. Obe selekcije su željne igranja kao nacionalnih selekcija. Nišlije na bazenu i Srbija će moći da uživaju u predstavi. Ruminija je autsajder i ovo je borba za prvo mesto. Nije ono toliko bitno, zna se da u četvrtfinalu idemo sa grupom u kojoj su Grci i Španci. Ovo je uvod u Svetsku ligu koja je bitna zbog vize za Igre i svaka ekipa će već tada pokušati da je ostvari. Rovit je Ćuk, Hrvati su bez Bijača i Buljubašića a svi ostali su tu. Naša strategija je da igrao širom Srbije i svuda su bazeni bili ispunjeni do poslednjeg mesta. Očekujem da tako bude i u Nišu i da atmosfera bude sjajna. Hrvatska je svetski prvak i to dovoljno govori o njihovoj snazi, rekao je Savić, a preneo sajt VSS.

Spektakl je u najavi. Nišlije su to i zaslužili jer su toliko puta bili sjajni domaćini na našim utakmicama i stvaralu su najbolju atniosferiu. Pozivam ih da da prisistvuju nečemu sto nisu do sada imali priliku da gledaju. Najjači su sastavi u oba tima i biće zanimljivo. Pravi je trneutak za proveru forme, da vidimo koliko smo ukomponovani jer nismo svi na istom nivou. ali znamo kako se igra za reprezentaciju. Imamo odlične odnose sa Hrvatima do ulaska u bazen. Razumemo se, družimo van igre. Ali kada se igra ne štedimo se i zato ponavljam biće spektakl, dodao je Filip Filipović.

Komentari
Advertisements