Srpkinje poražene od “lavica“, medalja ostala san na EP

Srbija – Crna Gora 27:28 (15:12)

Rukometna reprezentacije Srbije je još jednom na velikom takmičenju poražena od selekcije Crne Gore i izgubila sve šanse da se bori za medalju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Ostao nam je još meč sa domaćinom, reprezentacijom Francuske u sredu, ali bi nam on, eventualno, mogao doneti borbu za pto mesto, mada je i to veoma malo verovatno. Na kraju meča u nantu Srbija – Crna Gora.

Loše je počeo meč za našu reprezentaciju, nismo imali odgovor na kontre Crnogorki, kao ni na brzi centar koji je naš južni sused obilato koristio, pa je u 7. minut Crna Gora stekla 3 gola viška, bilo je 6:3, kada je sa crte pogodila Bulatović. Nas je u tom trenutku u igri držao učinak Andee Lekić i Katarine Krpež-Šlezak, koje su postigle po dva gola.

Kako je vreme odmicalo, zaigrali smo mnogo bolje u odbrani, a protivnice se nisu snalazile u pozicionom napadu. Na gol je stala Katarina Tomašević, skinula je nekoliko udaraca, ali su i rivalke promašile neke zicere. Prvo izjednačenje usledilo je u 14. minutu, Krpež-Šlezak je pogodila sedmerac, a pet minuta kasnije Srbija je prvi put povela, u kontri je pogodila Pop-Lazić. Odmah nakon tog gola naš nacionalni tim zadesio je veliki maler, povredila se, čini se teže, golman Katarina Tomašević, pa je izneta sa terena, a između stativa je stala ponovo Čolić.

Women’s EHF EURO 2018, main round game – Group I – Serbia – Montenegro in Hall XXL Nantes, Nantes, France 10.12.2018. Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

U tom periodu Srbija pravi seriju 5:0, tri uzastopna gola postiže Katarina Krpež-Šlezak i u 25. minutu na semaforu stoji Srbija – Crna Gora 14:10. Do poluvremena smo postigli samo jedan gol, preko Radojević, ali su Crnogorke dva puta bile precizne, pogodile su Jauković i Bulatović, pa se na odmor otišlo sa 15:12 za Srbiju.

Kaća Krpež-Šlezak je postigla čak 8 golova za Srbiju, dok je kod protivnika najefiksnija bila Majda Mehmedović sa tri.

Prvih desetak minuta u nastavku viđeno je malo golova, a Crna Gora je postigla 4, dok je Srbija dala samo dva gola. Problem za nas j bilo to što je samo Krpež-Šlezak bila potpuno razigrana, a samo na momente joj se pridruživala Jelena Lavko.

Kada smo dobili igračicu više, kod rezultata 18:16, umesto da za ta dva minuta napravimo ozbiljniju razliku, dopustili smo rivalu tri gola, dok smo postigli samo jedan, a većinu grešaka napravila je večeras indisponirana Andrea Lekić. Igralo se dugo gol za gol, Srbija je konstantno bila u prednosti od jenog gola, ali su Crnogorke uvek uspele da izjednače. U poslednjih 10 minuta ušlo se sa 23:23 na semaforu.

Crnogorke prelaze u vođstvio, ali nas u igri drži, u drugom poluvremenu odlična, Radojević na levom krilu. Mehmedović je, posle još jedne greške Lekićeve, donela dva gola prednosti Crnoj Gori na 6 minuta pre kraja. Šansa se ukazala nakon isključenja jedne Crnogorke, ali smo postigli samo jedan gol preko Lavko. Priliku za poravnanje propustila je Radojević na 4 minuta pre kraja, pa Đurđina Jauković topovskim udarcem donosi ponovo dva razlike, 27:25 samo tri minuta do kraja. Sve manje vremena ostajalo je za naše rukometašice, povele su Crnogorke sa tri gola prednosti, uspeli smo da se sa dva brza gola vratimo u igru, a imali smo i igrača više u poslednjem minutu, međutim, lopta je bila za Crnu Goru. Imali smo sjajnu šansu da dođemo bar do remija, 25 sekundi ostalo je do kraja, kada nam je pripala lopta, ali nismo uspeli da oraganizujemo nikakav napad, pa ni da uputimo loptu ka golu koji je odlično branila Marina Rajčić.

Blistala je u našoj ekipi Katarina Krpež-Šlezak, koja je postigla 12 golova, Radojević je dodala 5, a Jelena Lavko 4 gola.

Komentari
Advertisements