Terzić: Zvezda je čuvar srpskog identiteta i pravoslavlja, u srpskom fudbalu nema korupcije

Zvezdan Terzić

Dolazak sa Pari Sen Žermenom u Beograd, ekipa „Monda“ iskoristila je da napravi opširan intervju sa Zvezdanom Terzićem, generalnim direktorom Crvene zvezde.

Terzić je Francuzima objasnio šta Zvezda znači za Srbiju, a jedna od neizbežnih tema bila je i istraga koja se vodi povodom sumnji u nameštanje prve utakmice srpskog i francuskog prvaka u Ligi šampiona.

– Crvena zvezda nije samo fudbalski klub. To je ideologija, filozofija i nacionalni simbol. Zvezda je čuvar srpskog identiteta i pravoslavne religije, rekao je Terzić.

Direktor crveno-belih je ponovio da je Zvezda podnela tužbu u Francuskoj zbog klevete, kada je „Ekip“ objavio priču o mogućem nameštanju rezultata na utakmici između Pari Sen Žermena i srpskog šampiona.

– Sve je to bilo pogrešno, ali prihvatili smo da ispitamo mogućnost da je neko ukaljao ime našeg kluba i države. Podneli smo tužbu za klevetu. Povratak u Ligu šampiona je bila prilika da promovišemo klub i zemlju, da promenimo sliku o nama, a sve je uprljano. Za srpsku javnost, ta istraga je još jedan dokaz klevete, a žrtva je naš fudbal. Srpski fudbal nije ni bolji ni lošiji nego francuski. U našem fudbalu nema korupcije, sve je to pitanje percepcije. Loša slika o našem fudbalu je stvorena jer su mnogi ljudi bez razloga uvučeni u blato. Političari su koristili svoju poziciju da blate ljude i smeštaju im zbog ličnih interesa. A u Srbiji kada je neko u zatvoru, mi na to ne gledamo isto kao vi u Francuskoj, rekao je Terzić za „Mond“ čiji novinar je podsetio da je prvi operativac Crvene zvezde, kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije dve godine bio u bekstvu kada je za njim raspisana međunarodna poternica zbog pronevere i zloupotrebe položaja.

Komentari
Advertisements