Danilović: Svima garantujemo iskustvo koje neće zaboraviti

U Skupštini grada Beograda danas je održan žreb za Evropsko prvenstvo seniorki 2019, čiji će domaćini od 27. juna do 7. jula sledeće godine biti Srbija i Letonija. Tačnije, 16 reprezentacija biće podeljene u četiri grupe sa po četiri tima, po dve grupe takmičiće se u Srbiji (Niš i Zrenjanin) i letonskoj prestonici Rigi, dok će se završnica, odnosno eliminacione runde, igrati u „Beogradskoj areni“.

Žreb je odredio da se Srbija nađe u D grupi sa reprezentacijama Rusije, Belgije i Belorusije.

U grupi A igraće Ukrajina, Velika Britanija, Letonija i Španija, u grupi B Švedska, Francuska, Češka i Crna Gora, a u grupi C Mađarska, Turska, Italija i Slovenija.

Srbija i Letonija imale su priliku da izaberu po jednu reprezentaciju koja će igrati u njihovoj zemlji. Srbija je izabrala Sloveniju, a Letonija se odučila za Švedsku.

Brojne zvanice, čelnike FIBA Evrope, Grada Beograda i strane delegacije nacionalnih košarkaških federacija, pozdravio je predsednik KSS Predrag Danilović, a potom se nakon uvodnog dela, okrenuo onome što sledi naredne godine.

 – Sledeća 2019. godina je godina novih velikih izazova za srpsku košarku. Evropsko prvenstvo košarkašica koje organizujemo zajedno sa Letonijom biće prilika da pokažemo naše tradicionalno gostoprimstvo, ali i da se borimo za veliki sportski uspeh. Takođe, nadamo se da ćemo se i tokom Svetskog prvenstva u Kini zajedno radovati novim uspesima naših košarkaša – kazao je Danilović i nastavio.

 – Svim učesnicima Evropskog prvenstva za košarkašice garantujemo iskustvo koje neće zaboraviti. Učinićemo sve da momenti van sportskih borilišta budu nezaboravni, a umesto zaključka mogu samo svim takmičarima da poželim sreću, fer i korektnu borbu, ali i brojna prijateljstva van terena koja su nekad važnija i od najsjajnijih odličija.

Prisutne je pozdravio i predsednik Košarkaškog saveza Letonije Valdis Voins, koji je istakao da mu je čast da bude u takvom društvu i da je srećan što će njegova zemlja biti domaćin zajedno sa Srbijom.

Žrebom je rukovodio direktor takmičenja FIBA Evropa Ljubomir Mandić, a kuglice su izvlačile ambasador Evropskog prvenstva 2019. Nataša Kovačević i Aneta Jakobsen Zogota.

Komentari
Advertisements