Na kraju kao na početku, poznati finalisti EP za rukometašice

Rukometašice Francuske

Francuska – Holandija 27:21 (12:11)

Evropsko prvenstvo za rukometašice okončaće se onako kako je i počelo, utakmicom između domaćina Francuske i selekcije Rusije, samo će sada ovaj meč koji budu igrali u finalu, biti mnogo značajniji.

To je epilog polufinalnih okršaja u Parizu, pošto je Rusija u prvom meču lako savladala oslabljenu Rumuniju, isto je učinila i Francuska protiv Holandije.

Na početku meča bolje su se snašle Holanđanke, koje su vodile do rezultata 3:3. Tada je prednost prešla na stranu domaćina, stalno je rasla, a već u prvih 30 minuta iznosila je i četiri gola razlike, bilo je 8:4, pa 10:6. Do poluvremena su rukometašice iz zemlje lala uspele da uhvate priključan i na odmor odu samo sa golom minusa 12:1.

Ipak, sredinom drugog poluvremena Francuskinje dodaju gas, dolaze do šest golova razlike, 21:15 i tada je pobednik već bio poznat. U nekoliko navrata prednost svetskog prvaka iznosila je i osam golova, ali je meč završen sa 27:21.

Najefikasnija u redovima pobednica bila je Nze Minko sa 5 golova, a po četiri su daleEdvig, Flipes i Dembele. U poraženom timu istakla se Lois Abing sa sedam pogodaka.

Finalna utakmica na programu je u subotu u 17.30, dok će se za bronzanu medalju boriti Rumunija i Holandija.

Komentari
Advertisements