Francuskinje posle planete pokorile i kontinent

Detalj sa utakmice Francuska - Rusija

Francuska – Rusija 24:21 (13:12)

Rukometašice Francuske obijedinile su svetsku i evropsku krunu, pošto su večeras u Parizu, u finalu Evropskog prvenstva pobedile Rusiju.

Utakmicom ove dve selekcije otvoreno je ovo, 13. po redu Evropsko prvenstvo, tada su uspešnije bile Ruskinje, a dogodilo se da se isti rivali sastanu i u borbi za evropski tron, samo je ishod bio drugačiji.

Fanatično bodrene svih 60 minuta sa prepunih tribina Bersija, domaće rukometašice su konstantno bile u blagoj prednosti, ali čvrste Ruskinje nisu im dozvoljavale da se previše odvoje. U prvom poluvremenu su olimpijske šampionke, rukometašice Rusije, samo u dva navrata imale prednost od jednog gola razlike, dok je najveća prednost domaćih bila dva gola, da bi se na odmor otišlo sa 13:12 za Francusku.

Boljom igrom na startu nastavka Francuskinje prvi put stiču tri gola prednosti 16:13, da bi od tog trenutka razlika šetala od dva do tri gola do samog kraja. Ruskinje su imale nekoliko šansi da dođu na gol minusa, ali su tada, kao po pravilu propuštale prilike, najviše zahvaljujući sjajnom čuvaru mreže Amandin Leno, najboljem golmanu šampionata.

Iskusna Lakaber postigla je 6 golova, Nze- Minko je dala 4, a čak šest rukometašica su se po dva puta upisale u strelce. Kod poražene ekipe, najbolja rukometašica prvenstva, Jakireva, postigla je 7 golova, Dmitrijeva je dodala 5, a tri puta se upisala Sen.

U borbi za treće mesto i bronzanu medalju selekcija Holandije pobedila je Rumuniju sa 24:20(15:8). Polman sa 7, te Grot sa pet golova, predvodile su rukometašice iz zemlje lala do trijumfa, dok je kod oslabljenih Rumunki Ardean -Elisei postigla 6 golova.

Komentari
Advertisements