Partizan i zvanično podneo žalbu, odgovor će čekati do petka

Detalj sa utakmice Partizan - Mačva

FK Partizan je i zvanično podneo žalbu Zajednici klubova Superlige i Prve lige Srbije na regularnost utakmice sa Mačvom, odigrane u petak.

Klub iz Humske u žalbi navode da je napravljen niz prekršaja Pravilnika o takmičenju i Propozicija o odigravanju utakmica Superlige Srbije i to u režiji glavnog sudije pomenute utakmice Aleksandra Živkovića iz Niša.

– Partizan je uložio žalbu na regularnost utakmice minulog kola Superlige Srbije sa Mačvom, u skladu sa članovima 58 i 61 Pravilnika o takmičenju. Kako je članom 61 Pravilnika o takmičenju, kao prvostepeni organ koji odlučuje o žalbi predviđen organ koji rukovodi takmičenjem, Partizan je poslao žalbu Vladimiru Bulatoviću, direktoru Superlige i Prve lige Srbije – kaže za Telegraf Vladimir Vuletić, potpredsednik FK Partizan.

On je govorio i o detaljima žalbe.

– Neposredni pravni osnov za ponošenje žabe su članovi 12 i 16 Propozicija o odigravanju utakmica u Superligi Srbije za sezonu 2018/2019. Član 12 izričito navodi obavezu prekidanja utakmice u slučaju opravdanih razloga, čije se dejstvo nije moglo otkloniti. Nama je dobro poznato da o prekidu odlučuje sudija na osnovu svog slobodnog uverenja, ali nam je poznat i drugi pravni standard istoga stava, člana 12, dakle to je stav 3, koji govori o posebno opravdanom razlogu na osnovu okolnosti koje se nisu mogle otkloniti – objašnjava Vuletić i nastavlja:

– Kako su na poluvremenu meča vremenske prilike bile znatno lošije u odnosu na njegov početak i, posebno podvlačim, nisu se mogle otkloniti, službeno lice Partizana za komunikaciju Dragan Velanac zahtevao je od sudije Aleksandra Živkovića iz Niša da prekine meč, po članu 12, stav 3 Propozicije o odigravanju.

– Sudija Živković je odbio zahtev insistirajući na tome da se utakmica privede kraju, uprkos činjenici da su se vremenske prilike u međuvremenu naglo pogoršale, posle 45 minuta, i nisu bilo moguće otkloniti ih.

Vladimir Vuletić

Pored žalbe Zajednici Superlige i Prve lige Srbije, odnosno Vladimiru Bulatoviću, Partizan će danas poslati zahtev Dragomiru Lazoviću, predsedniku Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, za održavanje hitne, vanredne Skupštine Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

– Danas smo uložili žalbu. Danas šaljemo i zahtev Dragomiru Lazoviću, predsedniku Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije, za održavanje hitne, vanredne Skupštine Zajednice Superlige i Prve lige Srbije. Oba pravna akta, žalba i zahtev, tek će sutra stići na adrese direktora lige i predsednika Zajednice i od tada teče rok od 48 sati da odgovore na naš zahtev. Taj rok je sreda i četvrtak. Odgovor na naše pravne akte očekujemo u petak, 21. decembra. U slučaju negativnog odgovora, Upravni odbor kluba će zasedati u ponedeljak 24. i odlučiti o daljim koracima, uz zadržavanje prava da napusti dalje takmičenje i suspenduje dalje članstvo u Zajednici
, zaključio je Vuletić.

Komentari
Advertisements