Policija sedam dana ne izlazi iz Partizana

Milorad Vučelić, Ivan Ćurković i Nenad Bjeković

Pripadnici Uprave kriminalističke policije su ove nedelje redovni gosti stadiona u Humskoj ulici.

Pripadnici organa reda su u prostorijama FK Partizan proveravaju verodostojnost dokumenata sa Izborne skupštine iz 2016. godine, na kojoj je izabrano aktuelno rukovodstvo crno-belih sa predsednikom Miloradom Vučelićem, prenose beogradski mediji.

Nezvanično, poseta policije je usledila posle prijave Nenada Bjekovića, koji je na pomenutim izborima predvodio poraženu stranu.

– Policija već nedelju dana dolazi u klupske prostorije na stadionu i češlja papire. Proveravaju da li je počinjeno neko krivično delo prilikom izbora delegata, odnosno da li su svi glasači bili legalno izabrani. Ispituje se kako su neki delegati, poput Bojana Nišića i Uroša Mijatovića, dospeli u saziv Skupštine. Struja poražena na izborima tvrdila je da su njih dvojica nezakonito dobila pravo da glasaju, jer su Vučeliću nedostajala dva glasa. U svakom slučaju, istraga će pokazati šta se dogodilo i da li će čitav slučaj završiti na sudu, rekao je neimenovani izvor iz kluba za „Informer“.

U Partizanu su mirni.

– Inspektori su u skladu sa nalogom Višeg javnog tužilaštva, a u vezi sa nekoliko krivičnih prijava podnetih oktobra 2016, boravili u našim prostorijama i tražili dokumenta vezana za sazivanje, održavanje i odlučivanje na Vanrednoj skupštini, potvrdio je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić za „Sportski žurnal“ i dodao:

– Partizan je profesionalno sarađivao sa inspektorima. Smatram da nema mesta senzacionalizmu.

Komentari
Advertisements