,,Novi Luis Suarez“ jedna od zvezdi prelaznog roka u Španiji?

Fudbaler Selte iz Viga Maksimilijano Gomez mogao bi da bude jedna od zvezdi zimskog prelaznog roka u Španiji.

Naime, iz uprave prvoligaša iz Viga poručuju da se ovom dvadesetdvogodišnjaku cena u odnosu na pre nekoliko meseci udvostručila i da sada iznosi 50 miliona evra. Na Seltinu adresu je prošle godine u ovo doba stigla ponuda iz Kine za ovog mladog fudbalera, ali je Urugvajac odbio mogućnost odlaska u Aziju kako bi se borio za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Ono što predstavlja problem ekipi sa ,,Balaidosa“ jeste činjenica da je njihov najbolji igrač Jago Aspas doživeo povredu koja će ga odvojiti sa terena na oko mesec dana, a odlazak Gomeza koji je ove sezone mnogo napredovao u odnosu na prethodnu, ekipi bi mogao napraviti velike muke.

Nije tajna da su i pojedini veliki klubovi zainteresovani za usluge Maksimilijana Gomeza, a po španskim medijima se provlače imena Barselone i Atletiko Madrida.

,,Novi Luis Suarez“, kako su ga prozvali u Seltu je stigao leta 2017. godine za samo četiri miliona evra iz urugvajskog Defensor de Montevidea. Ove sezone je odigrao 15 utakmica u La ligi i postigao je osam pogodaka, uz četiri asistencije.

Komentari
Advertisements