„Orlovi“ počinju pripreme za SP, Peruničić: Očekivanja i realnost se razlikuju

Nenad Peruničić

Muška rukometna reprezentacija Srbije započinje završne pripreme za Svetsko prvenstvo 2019. godine. koje će se od 10. do 27. januara igrati u Nemačkoj i Danskoj.

Prvi deo završnih priprema „orlovi“ će obaviti u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Selektor Srbije Nenad Peruničić naglasio je da će ekipa biti kompletna tek na početku 2019. godine, ali da će to biti prilika da se provere svi igrači pred veliko takmičenje.

Očekujem da svi dođu sem momaka koji igraju u Nemačkoj (Bogdan Radivojević, Mijailo Marsenić, Nemanja Zelenović i Miljan Pušica) koji će se priključiti 1. januara. Videćemo da li se nešto desilo u međuvremenu, da li neko ne može da se pojavi. Jedino upitno stanje je kod Darka Đukića. Najlepše bi bilo da smo svi tu, ali se nacionalna prvenstva različito završavaju. Tako je, kako je, radićemo dva puta dnevno, kondicioni trener Ivan Tomašević će raditi na preventivi i oporavku jer vremena za bazične pripreme nema. Voleo bih da smo u mogućnosti to da obavimo, ali prilagođavamo se situaciji. Imaćemo 29. decembra meč zatvorenog tipa sa Tunisom, a dan kasnije igramo u Smederevu sa istim rivalom i tako završavamo godinu, rekao je Peruničić, a preneo sajt RSS.

Selektor Srbije je istakao da je cilj da reprezentacija na Svetskom prvesntvu pruži svoj apsolutni maksimum.

Teško je reći, očekivanja i realnost se razlikuju. Ako ćemo o realnosti, ovo je izuzetno mlada ekipa. Biće potrebno vreme, ima puno novajlija. Mi sa klupe imamo uvek amibicije, ali videćemo kako će momci na terenu izneti specifičan pritisak koji nosi igranje za reprezentaciju. Dosta njih nije imalo to iskustvo. Realnost je drugačija od onoga što mi želimo. Želimo najbolje, da svaku utakmicu odigramo na 200% i pokažemo najbolje lice. Samo tako možemo parirati ozbiljnim reprezentacijama. U svakom slučaju, na terenu nećemo respektovati nikoga.

Srbija će igrati u grupi sa Francuskom, Nemačkom, Rusijom, Brazilom i Korejom.

Sportski gledamo svakoga na isti način, ko god da je preko puta i koliko god smo možda inferiorni u ovom trenutku. Nama su u ovom trenutku svi ozbiljni rivali, a mi ćemo se od prvog do poslednjeg pripremati isto i prilaziti na isti način, dodao je Nenad Peruničić.

Komentari
Advertisements