Partizanu preti igranje pred praznim tribinama

Ostoja Mijailović

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović istakao je u razgovoru za ,,Informer“ da se pribojava da će njegov tim biti kažnjen igranjem bez publike zbog incidenta u duelu sa Cedevitom u subotu.

U utakmici 12. kola ABA lige, navijači Partizana manjim predmetima su gađali košarkaše Cedevite, zbog čega je meč morao da se prekine na 20 minuta kako bi se situacija na tribinama smirila. To nije pomoglo crno-belima koji su ostali ,,kratkih rukava“ na toj utakmici (71:76).

Svesni su i iz uprave kluba da Partizan čega novčana kazna, ali i isto tako im preti igranje pred praznom halom ,,Aleksandar Nikolić“ u jednom ili čak i nekoliko navrata.

– Jasno je meni da su navijači nezadovoljni pojedinim sudijskim odlukama. Nije prvi put, revoltirani su. Ali ne mogu da opravdavam njihovo ponašanje. Ne može njima biti teže nego nama kada sudije počine nepravdu. Moramo da imamo strpljenja, ne smemo da izazivamo nerede. Jasno nam je da će nas ovo debelo koštati – kazao je predsednik kluba Ostoja Mijailović za ,,Informer“.

On je istakao da čak i sa jedne strane razume poteze pristalica Partizana.

– Ne osuđujem ih, sa jedne strane ih razumem, ali sa druge ne. Razumem da nemaju strpljenje, ali nezadovoljstvo se ne iskazuje na taj način, ne smemo ubacivati predmete na teren. Pre svega, jer neko može da bude povređen i izvuče deblji kraj. Nama treba mir i da radimo u miru, jer smo jedan dostojanstven klub – rekao je Mijailović.

Košarkaši Partizana nastaviće svoju borbu za plej-of ABA lige utakmicom protiv Olimpije u Ljubljani.

 

Komentari
Advertisements