Partizan: Uvedite VAR, omogućite regularno takmičenje

stadion partizana pred utakmicu sa plzenjom

FK Partizan ne odustaje od uvođenja VAR tehnologije u srpski fudbal. U danu u kojem je predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Zoran Petrović izjavio da u našoj zemlji ne postoje uslovi za uvođenje VAR tehnologije i da će ovu vrstu pomoći srpske sudije dobiti za desetak godina, iz Humske su čelnicima srpskog fudbala poslali dopis koji prenosimo u celosti:

– FK Partizan se ovim putem obraća Fudbalskom savezu Srbije i upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama Superlige, a po mogućnosti i Prve lige Srbije.

Smatramo da bi se prihvatanjem ove inicijative stalo na put konstantnim neodgovornim izjavama pojedinaca u srpskom fudbalu o navodnoj neregularnosti takimičenja u Superligi Srbije. Sveukupna atmosfera koja je stvorena ne priliči nijednom akteru domaćeg prvenstva. Držimo da je ova inicijativa najbolja brana daljem produbljavanju nepotrebne razmene argumenata između učesnika klubova Superlige Srbije.

Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi prvi put dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistematski sude protiv manjih klubova, a u intetresu dva naša najveća kluba.

Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativim želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Superligi Srbije, navodi u dopisu FK Partizan koje je potpisao generalni direktor kluba Miloš Vazura.

Komentari
Advertisements