Pankov: Radnički me vratio u život

Radovan Pankov

Radovan Pankov se, posle iskustava u Rusiji i na Kipru, ovog leta vratio u srpski fudbal, kada je postao član Radničkog iz Niša. Nišlije su imale sjajnu polusezonu koju su završile na drugom mestu Super lige, a 23-godišnji defanzivac je bio jedan od najzaslužnijih za to.

– Prethodnu polusezonu ocenjujem kao vrlo dobru. Ostaje žal što u Evropi nismo uspeli da doguramo malo dalje. U domaćoj ligi smo veoma dobri. Bitno je da pokušamo na proleće da zadržimo drugu poziciju i stignemo do finala Kupa, koje će se igrati u Nišu – rekao je Pankov.

Pankov je, posle iskustava u Uralu iz Jekaterinburga i AEK-u iz Larnake, doneo odluku da se vrati u srpski fudbal, što obrazlaže željom za većom minutažom.

– Nisam dobio pravu šansu u inostranstvu i morao sam da se vratim u srpski fudbal. Sa ove tačke gledišta, uradio sam pravu stvar i nije moglo bolje da ispadne. Radnički me je vratio u život. Sa Lalatovićem sam sarađivao još u Vojvodini i znao sam da je dolazak u Niš pun pogodak – objasnio je Pankov.

Radnički je ove sezone bio najprijatnije iznenađenje u Super ligi.

– Kada smo se početkom juna okupili na pripremama, nismo ni pomislili da će to ovako da izgleda. Međutim, iz treninga u trening je počelo da se naslućuje da bi ovo moglo da bude dobra sezona. Kako su pojačanja pristizala i kako smo se kompletirali dolascima Grbića i Drinčića, videlo se da imamo ozbiljan superligaški tim i da možemo da pomrsimo račune svima, pa tako i ‘večitim’ rivalima, što se i dogodilo – kaže Pankov.

Pankov je ove sezone bio jedan od najstandardnijih igrača u ekipi Radničkog.

– Bio sam standardan. Srećom i povrede su me zaobišle. To mi je u velikoj meri uticalo na samopouzdanje, mada nikada nisam dovodio u pitanje svoje kvalitete – rekao je Pankov.

Komentari
Advertisements