Pavlović ponovo u Partizanu, Mijailović otkrio visinu klupskog duga i značaj predsednika Vučića za crno-bele

Ostoja Mijailović

Upravni odbor KK Partizan dobio je novo ruho.

Novi članovi ovog tela postali su nekadašnji košarkaš Partizana Saša Pavlović, zatim Nenad Kovač, (privrednik, vlasnik Tehnomanije), Ivan Bajković, Goran Todorović, Slobo Spasević i Živko Maletković, saopštio je predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Članovi UO više nisu Nikola Lončar, koji je ostao na funkciji sportskog direktoar, Veljko Odalović iz ličnih razloga, Velibor Jojić, jer se njegov klub takmiči u KLS, Marko Vjetrović, koji se posvećuje ličnom biznisu i Aleksandar Joksić.

Prvi čovek crno-belih je naglasio da je dug kluba drastično smanjen.

Pre 15 meseci, kada je ova uprava došla, dug je bio 7,1 miliona evra. Sada dug iznosi 3,03 miliona. Jedino me zabrinjava poreski dug, jer su kamate vrlo visoke i treba nam pomoć države da bismo nastavili da izmirujemo te obaveze. Obaveze iz 2017. i 2018. su potpuno izmirene, igračima se duguje samo pola plate za ovu sezonu, što će biti isplaćeno u januaru. Dug prema Marfin banci je bio 1.330.000 evra. Posle naše tužbe dug je suspendovan, jer je utvrđeno da je obračunavan po protivzakonitim kamatama. Sada banka ima obavezu prema nama 182 miliona dinara i treba da nam vrati sva sredstva obezbeđenja (menice i ovlašćenja). Sledeće ročište je u martu. Ne kažem da ćemo naplatiti taj novac, videćemo šta će se desiti, rekao je Mijailović, a preneo Mondo.

Mijailović je apostrofirao podršku Partizanu od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Imamo podršku predsednika države. On pomaže Partizanu iz dva razloga – jer zna da je Partizan brend ove države i jer zna da će svaki dinar biti utrošen namenski. On, dakle, podržava kvalitetan način rada, koji verujem da bi mogli da prepišu drugi klubovi. Zvao me je (Vučić) posle poraza od Cedevite i bilo mu je jako krivo. Neću da kažem da bdi nad KK Partizanom, ali jeste uz nas. On nam je potreban zbog regulisanja poreskog duga i izgradnje trenažnog centra, jer je nenormalno da Partizan nema nijedan kvadratni metar svog prostora. Na tome ćemo u narednom periodu raditi novi član UO Nenad Kovač i ja, a tu očekujem i prijateljsku pomoć predsednika države.

Ambicije Partizana u nastavku sezone su za sada plasman među četiri u ABA ligi, četvrtfinale Evrokupa i trofej u Kupu Radivoja Koraća.

Takođe Mijailović je imao samo reči kritika za organizaciju Košarkaše lige Srbije, a govorio je i o dugovanju prema trofejnom treneru Dušku Vujoševiću.

Dug je bio 390 hiljada evra, a isplaćeno mu je 160.000. Tužio je klub u septembru prošle godine. Postoje neslaganja, oko nekog podizanja bonusa. On je to poslao BAT-u. Ne vidim ga ništa drugačije nego druge poverioce u klubu. Platićemo ono što dugujemo. Budite sigurni da o svakom dinaru mislim gde ide. Nećemo plaćati koliko moramo. Izmirili smo u tom momentu šta smo dugovali, ne ceo dug. Voleo bih da se to završi u fer-odnosu, dodao je Ostoja Mijailović.

Komentari
Advertisements