Dejan Savić: Situacija je alarmantna, izgubićemo nacionalni sport

Dejan Savić

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, govorio je o glavnim ciljevima za 2019. godinu, kao i o situaciji u kojoj se nalazi srpski vaterpolo.

Beograd će ove godine biti domaćin završnog turnira Svetske lige i prema rečima srpskog selektora, to je glavni cilj za ovu godinu.

Osvajanje Svetske lige je prevashodni cilj u ovoj godini. Podsetiću da je Beograd domaćin finalnog turnira, od 18. do 23. juna. Tek na drugom mestu je Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji. Zavisno od rezultata u Beogradu, u junu, odlučiću sa kojim ćemo sastavom u Južnu Koreju. Jer, posle Svetskog prvenstva imamo tek 12 meseci do početka olimpijskog turnira, a u 2020. ćemo imati šampionat kontinenta već u januaru, rekao je Savić za Maxbetsport.

Ogroman je raskorak između reprezentativnog i klupskog vaterpola u Srbiji.

Moramo da se dozvovemo pameti. Mi entuzijasti radimo na stvaranju igrača sposobnih da odgovore najvišim zahtevima. Ali, potreban je dodatni napor, a poneko i dodatno da žrtvuje neke stvari. Klubovi su suočeni sa nedostatkom novca, sa stanjem bazena, sa terminima, sa motivom struke i igrača. Sve više momaka napušta vaterpolo. Ljudi, izgubićemo bazu. Izgubićemo nacionalni sport, dodao je Savić.

Komentari
Advertisements