Egzotično: Španski klub želi Nikolu Stojiljkovića

Nikola Stojiljković

Napadač Crvene zvezde na pozajmici iz Brage Nikola Stojiljković, mogao bi karijeru da nastavi u redovima španske Majorke, saznaje danas ,,Mozzart sport“.

Uprkos tome što je u klub stigao iz Brage kao veliko pojačanje prošlog leta, Nikola Stojiljković nije uspeo da ispuni očekivanja i jedan je od glavnih kandidata da napusti ,,Marakanu“ ove zime. Povrede, loša forma, ,,bljesak“ Milana Pavkova, Ričmond Boaći i sve veća minutaža koju dobija mladi Dejan Joveljić uticale na to da Stojiljković ne dobija šansu kakvu je očekivao. te će karijeru pokušati da ,,oživi“ u Španiji, s obzirom na to da je za njegove usluge zainteresovana Majorka.

Ipak, postoje manje poteškoće u vezi sa ovim transferom. Naime, plata Nikole Stojiljkovića bi bila nešto manja u odnosu na onu koju prima u Crvenoj zvezdi. Prema informacijama, napadač rodom iz Niša trenutno zarađuje oko 32.000 evra mesečno, dok mu španski klub nudi 25.000. Pored toga, Stojiljković zahteva klauzulu u ugovoru koja mu garantuje da će započeti minimum sedam utakmica u španskoj Segundi za ekipu Majorke.

Nikola Stojiljković

Ovim potezom, Stojiljković jasno stavlja do znanja da želi da se vrati u nekadašnju formu, koja ga je krasila dok je nosio dres Čukaričkog i koja ga je nešto kasnije, preporučila upravi Zvezde da ga za 200.000 evra dovedu na pozajmicu iz portugalske Brage.

Ekipa Majorke je trenutno osmoplasirani tim španske Segunde, imaju problema u napadu i u Stojiljkoviću vide pojačanje za zimski prelazni rok.

Komentari
Advertisements