Predsednik UEFA se oprostio od Dragoslava Šekularca

Aleksandar Čeferin

Predsenik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Aleksandar Čeferin uputio je danas pismo Fudbalskom klubu Crvena zvezda povodom smrti legendarnog fudbalera Dragoslava Šekularca.

Smrt druge Zvezdine zvezde nije prošla nezapaženo u fudbalskom svetu. Od ,,belog Pelea“ oprostili su se bivši klubovi, brojni fudbaleri, svetski mediji…Danas je na adresu Ljutice Bogdana 1a stiglo i pismo iz sedišta Evropske kuće fudbala, koje prenosimo u celosti.

– Poštovani gosodine predsedniče Svetozare Mijailoviću, primite moje iskreno saučešće povodom smrti Dragoslava Šekularca.

Ostaće upamćen kao jedan od najvećih i najvoljenijih jugoslovenskih fudbalera, koji je obeležio jednu epohu evropskog i svetskog fudbala.

Ostaće upamćen kao veliki šampion, koji je osvojio pet titula prvaka i tri kupa sa Crvenom zvezdom, a posebno će se pamtiti njegovi nastupi na Evropskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj kada je vodio Jugoslaviju do velikog finala sa SSSR i srebrne medalje.

Još za života stekao je status legende i bio uzor brojnim generacijama velikih fudbalera. Bio je igrač ispred svog vremena čije se fudbalske čarolije, driblinzi i golovi i danas pamte i prepričavaju.

Svi mi koji smo rasli uz jugoslovensku reprezentaciju, uvek ćemo ga čuvati u najlepšem sećanju – naveo je prvi čovek Evropske fudbalske unije Aleksandar Čeferin povodom smrti legendarnog Dragoslava Šekularca.

Dragoslav Šekularac preminuo je 5. januara u svojoj 82. godini života.

Komentari
Advertisements