Poznati svi učesnici Evropskog prvenstva u odbojci, veliki uspeh Makedonaca i Crnogoraca

Odbojka

Završene su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica.

Najveći uspeh u istoriji zabeležili su odbojkaši BJR Makedonije (Nikola Matijašević, selektor i Đorđe Nahod, statističar) i Crne Gore plasmanom na prvenstvo Evrope, koje će se odigrati od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Plasman na EP su izborili Francuska, Belgija, Slovenija i Holandija, organizatori, Srbija, Rusija, Nemačka, Italija, Bugarska, Češka, Poljska i Turska sa prethodnog EP, Rumunija, Estonija, Slovačka, Portugalija, Belorusija, Ukrajina i Grčka, pobednici kvalifikacionih grupa, kao i Finska, Crna Gora, Austrija, Španija i BJR Makedonija, najuspešnije drugoplasirane selekcije iz kvalifikacija.

Žreb za Evropsko prvenstvo održaće se 16. januara od 19.00 časova u „Atomijumu“ u Briselu. Na prvenstvu će igrati 24 reprezentacije podeljene u 4 grupe.

U konkurenciji odbojkašica, plasman na prvenstvo Evrope izborili su Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka, organizatori, Srbija, Holandija, Azerbejdžan, Italija, Rusija, Belorusija, Nemačka i Bugarska na osnovu plasmana na prethodnom EP, Belgija, Hrvatska, Grčka, Francuska, Estonija i Španija, pobednici kvalifikacionih grupa, kao i Slovenija, Švajcarska, Ukrajina, Portugalija, Finska i Rumunija, drugoplasirane selekcije iz kvalifikacija.

Evropsko prvenstvo 2019. u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

Žreb za EP 2019. održaće se u sredu 23. januara u 12.00 časova po našem vremenu u Sepetčiler palati u Istanbulu. Na prvenstvu će igrati 24 reprezentacije podeljene u 4 grupe.

Komentari
Advertisements