Peruničić: To je sazrevanje, plašim se za Zelenovića

Rukometna reprezentacija Srbije remizirala je sa Rusijom na startu Svetskog prvenstva,

Selektor „orlova“ Nenad Peruničić istakao je po završetku utakmice da je Srbija bila blizu pobede, ali da ekipa ima još mnogo prostora za napredak, pogotovo na psihološkom planu.

To je sazrevanje. Imali smo jasnu utakmicu. Presudio je izlazak Zelenovića. Sve se poremetilo. Orbović je ušao hladan, ali svi su oni želeli najbolje. I Lazar taj zadnji šut što smo svi videli u golu. Mnogo sam puta i ja promašio u životu. Sa tim moraju da žive. Bitno mi je da se osećaju kao tim. Ima tu još oscilacija. Utakmica se gradi 60 minuta pogotovo na ovakvom nivou. Moraju još da sazreju. Imali smo dobijenu utakmicu, a mogli smo i da izgubimo, rekao je Peruničić po završetku meča.

Srbiju u subotu od 20.30 očekuje duel sa Francuskom, a Peruničića brine situacija sa Nemanjom Zelenovićem, koji je osetio jak bol.

Pokušaćemo da igramo sa njima kao da nisu toliko dobri. On su favoriti. Fizički dobro pripremljenaekipa i rotacija im je ogromna. Da najbolje izvučemo iz svake utakmice. Koliko će to biti ja stvarno ne znam. Plašim se za Zelenovića, osetio je jak bol. Videćemo šta će biti sa njim, dodao je Peruničić.

Komentari
Advertisements