Emotivni Endi Marej: Vreme je za kraj, ne mogu više ovako

Endi Marej

Endi Marej je potvrdio da će nastupiti na Australian Openu, ali je u emotivnom obraćanju novinarima u Melburnu potvrdio da situacija sa povredom nije dobra i da je ovo godina u kojoj će najverovatnije završiti karijeru.

Marej će se u 1. kolu sastati sa Robertom Bautista-Agutom, a prijateljski duel sa Novakom Đokovićem pokazao je da Britanac ima mnogo problema.

Nije dobro. Već 20 meseci osećam jake bolove, pokušao sam sve kako bi oni bili manji, a iako sam u boljoj poziciji nego pre pola godine i dalje je teško. Mogu da igram do određenog nivoa, ali to nije nivo sa kojim sam ja srećan. Ne želim da osećam bol, ne želim da igram na ovakav način, ne želim da igram bez ikakve ideje kada će bol prestati, rekao je Marej.

On je dodao da je razgovarao sa svojim timom i doneo odluku da pokuša da izdrži do Vimbldona.

Rekao sam mom timu da ću pokušati da izdržim do Vimbldona, želeo bih da na tom mestu završim karijeru, ali nisam siguran da ću uspeti. Šansa postoji, ali nisam siguran da želim da prolazim kroz bolove još četiri ili pet meseci. Postoji mogućnost za još jednu operaciju, koja je ozbiljnija od prethodne i koja će mi omogućiti bolji kvalitet života, bez bola. O tome intenzivno razmišljam, možda bih se nakon toga vratio tenisu, ali garancija ne postoji. Razlog za operaciju nije povratak profesionalnom sportu, već isključivo bolji kvalitet života, dodao je Marej.

Marej je u karijeri ovojio 3 Grend Slem titule, 2 olimpijske medalje, 14 Masters titula i ukupno 45 turnira, a 2016. godine je bio svetski broj 1.

Komentari
Advertisements