Terzić rešio glavne dileme u januarskom prelaznom roku

Zvezdan Terzić

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se pred početak priprema za prolećni deo sezone, a veliku pažnju novinara privukao je direktor Zvezdan Terzić.

Navijače crveno-belih najviše zanima situacija oko odlazaka ili ostanaka pojedinih igrača koji u januarskom prelaznom roku privlače pažnju inostranih klubova.

Ciljevi i oćekivanja su isti, a to je pre svega odbrana titule, a pokušaćemo i da posle 12 godina osvojimo duplu krunu. Prednost koju imamo nam ne daje za pravo da se opuštamo i rekli smo igračima da nas čeka teška borba do kraja šampionata. Naravno da uveliko razmišljamo i o evropskim kvalifikacijama, nadamo se da će to biti za Ligu šampiona i u tom pravcu i vučemo poteze. To konkretno znači da ćemo glavni posao odraditi sada u januaru i da odlazaka u junu i julu sigurno neće biti, rekao je Terzić.

Miloš Degenek, Vujadin Savić i Milan Borjan su glavne teme ovog januara.

Razgovarao sam sa Degenekom, on ima fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije, rekao je da je fokusiran na Azijski kup i da će odluku doneti tek po njegovom završetku. Ja nisam siguran koliko će klub moći da ga čeka i mislim da je on veoma blizu da ponudu prihvati. Ali u fudbalu ima više strana, nikada niste načisto, a dovođenje Milunovića u decembru mesecu bio je jasan znak da će jedan od štopera moći da ode. Ako ode Degenek Savić sigurno ostaje. Mi se ne bavimo Trabzonom i njihovim finanijskim problemima, a videli ste da je trener Milojević u finišu sezone kombinovao i Filipa Stojkovića na poziciji štopera.

Borjan sigurno ostaje, a novinare je zanimala i situacija oko Slovaka Erika Jirke.

Borjan sigurno ostaje, dok je Jirka potencijal za Budućnost. Malo je problem što imamo dosta igrača na svim pozicijama, ali najverovatnije će ostati jer su nam rekli na testiranjima da odavno sportista sa takvim fizičkim predispozicijama nije dolazio ovde. Rodić takođe može da ostane, on je dobrodošao, ali javnost mora da shvati, kao što shvataju i igrači da smo u jesenjem delu sezone imali 37 utakmica, a na proleće ćemo ih imati 16. Manji broj utakmica, zahteva i manji broj igrača, a realno mi imamo 5-6 igrača viška. Najverovatnije ćemo sve to rešiti do 26. januara i odlaska u Tursku, zaključio je Terzić.

Komentari
Advertisements