Nadal: Endi pati i njegova odluka je ispravna

Španski teniser Rafael Nadal pružio je podršku rivalu Endiju Mareju koji je najavio kraj karijere zbog poteškoća sa povredom kuka.

Endi Marej je juče u suzama okončao konferenciju za medije uoči početka Australijan opena, na kojoj je saopštio da će se penzionisati nakon Vimbldona, a možda čak i pre.

Podrške za britanskog tenisera stigle su sa svih strana, a povodom svega oglasio se i Rafael Nadal, kojeg takođe muče povrede u poslednjih godinu dana.

 – Kada izlaziš na teren bez jasnog cilja, jer ne možep da se krećeš kako treba i osećaš bol, vreme je da doneseš takvu odluku. Ovo je veliki gubitak za tenis – rekao je Nadal.

Španac je imao velikih problema sa kolenima i zglobovima na ruci tokom svoje karijere, ali istakao je da nikada nije došao do ovakvog stadijuma nemoći.

 – Uvek sam osećao da sve to može da se zaleči. Endi se dugo bori sa tim i dosta pati. Ukoliko ne oseća da će povreda moći da se sanira, onda verovatno čini dobru stvar za sebe. Želim mu sve najbolje, nedostajaće nam. Ali, danas on, sutra neko drugi, nemamo više 20 godina. Svi imaju više od 30 godina u našoj generaciji i ovakve stvari se jednostavno dešavaju – istakao je Nadal.

Endi Marej i Rafael Nadal sastali su se 24 puta, a Španac je bio mnogo uspešniji ostvarivši 17 pobeda.

Komentari
Advertisements