Šćepanović: Jedna vrsta košarke se igra u Evrokupu, druga u ABA ligi

Andrea Trinkijeri i Vlado Šćepanović

Partizan u utorak, 15. januara od 19 časova dočekuje Monako u okviru trće runde Top 16 faze Evrokupa.

Pomoćni trener crno-belih Vlado Šćepanović istakao je da su utakmice u Evrokupu potpuno dugačije od onih u regionalnom takmičenju i da je priprema samog meča različita.

Jedna vrsta košarke se igra u Evrokupu, druga u ABA ligi. Jeste isti sport, ali je ipak malo drugačiji način igre. U Top 16 svakako nema loše ekipe i zato je veoma bitno da u meč uđemo maksimalno ozbiljno, kao što je bilo protiv Albe, kao što su bile i ove utakmice posle Albe. Meč dočekujemo u dobrom raspoloženju, jer kada vežete par pobeda na tako dobar način, protiv dobrih protivnika, onda samopouzdanja ne fali., rekao je Šćepanović, a prenele Novosti.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije smatra da će duel sa Monakom biti teži nego meč protiv Albe, zbog specifičnosti ekipe iz Kneževine.

Očekuje nas veoma težak meč, čak možda teži nego protiv Albe jer je to stabilna ekipa, u dobrom sistemu, sa trenerom koji zna da radi svoj posao veoma dobro… Mi treba da se pripremimo na način da igramo svoju igru, da nametnemo svoj ritam. Potpuno drugačiji stil košarke nego što je bilo s Albom. Mnogo je manje trčanja, ali mnogo više organizovanja na pola terena. Baš tvrda ekipa koja se 40 minuta ne predaje, oni lome protivnika 40 minuta i ako vide neku svoju šansu u dva minuta, u ta dva minuta će pokušati da dobiju utakmicu. Zato moramo da budemo maksimalno fokusirani i spremi i mentalno i fizički da 40 minuta pariramo jednoj odličnoj ekipi, dodao je Vlado Šćepanović.

Komentari
Advertisements