Otkazana turneja ,,orlova“ : Bez Kariba za superligaše

Mladen Krstajić

Fudbalska reprezentacija Srbije sastavljena od igrača iz Super lige, po svemu sudeći neće putovati na turneju na Karibe, gde su trebali da odigraju dve pripremne utakmice, saznaje danas ,,Sportski žurnal“.

Turneja na Karibima, gde su Orlovi trebalo da odmere snage sa Sent Kitsom i Nevisom 23. i Barbadosom 27. januara neće se ostvariti, jer su organizatori neočekivano naišli na probleme oko zatvaranja finansijske konstrukcije.

Informacija još nije zvanično potvrđena, nada za odigravanje utakmica postoji, ali šanse su vrlo male i u Fudbalskom savezu Srbije očekuju potvrdu da od puta na egzotičnu destinaciju neće biti ništa.

Ove provere trebale su da posluže selektoru Krstajiću da testira igrače iz domaćeg šampionata, koji su svoje pozive odavno dobili. Prisustvo naših najboljih fudbalera nije bilo moguće, jer je to period kada se igrači nalaze u svojim klubovima, koji nisu obavezni da im dozvole dolazak u nacionalni tim.

Ukoliko se nešto ne promeni, ,,orlovi“ će se u 2019. okupiti prvi put 18. marta na početku priprema za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Glavna pripremna utakmica zakazana je za 20. mart u Volfsburgu protiv domaćina Nemačke, a pet dana kasnije, ,,orlovi“ će u Lisabonu igrati protiv selekcije Portugalije u premijernom meču kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

 

Komentari
Advertisements