Čelnici FIFA pisali Zvezdi: Šeki je bio jedan od najvećih

Dragoslav Šekularac

Na adresu Crvene zvezde stiglo je pismo sa izrazom saučešća iz sedišta FIFA povodom smrti Dragoslava Šekularca.

Od velikana našeg fudbala i druge Zvezdine zvezde oprostili su se čelni ljudi Svetske kuće fudbala, predsednik Đani Infantino i zamenik generalnog sekretara Zvonimir Boban.

– Prihvatite naše najdublje žaljenje i izraze saučešća povodom smrti svetskog igrača i trenera, legende Crvene zvezde Dragoslava Šekularca. Šeki je bio jedan od najvećih igrača u istoriji jugoslovenskog fudbala. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao je 41 utakmicu od 1956. do 1966. godine, i bio je član nacionalnog tima koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. u Melburnu, i učesnik Svetskog prvenstva 1958. Učestvovao je i 1960. na Evropskom prvenstvu osvojivši srebrnu medalju u Francuskoj, dok je 1962. godine pomogao Jugoslaviji da dođe do polufinala Svetskog prvenstva.

Na klupskom nivou najviše će biti zapamćen kao član Crvene zvezde, sa kojom je osvojio nekoliko titula prvaka države i pehara Kupa. Pre OFK Beograda je igrao u Nemačkoj, a posle i u Kolumbiji.

Po završetku igračke karijere, bio je trener nekoliko klubova u Australiji, Kolumbiji, Kanadi, Južnoj Koreji, Meksiku, Saudijskoj Arabiji, Srbiji, Španiji, a predvodio je i reprezentaciju Gvatemale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1986. godine.

U ime članova svetske fudbalske zajednice, izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici i svima koji su ga voleli. Nadamo se da će naše reči podrške, na neki način pomoći da nađu mir u trenucima tuge, piše u pismu iz Ciriha adresiranom na predsednika Crvene zvezde Svetozara Mijailovića, a koje su potpisali čelnici FIFA Infantino i Boban.

Komentari
Advertisements