Epilog Lalatovićevog incidenta u Kruševcu: Kazna ili nagrada

Nenad Lalatović

Disciplinska komisija Fudbalskog Saveza Srbije, kaznila je trenera Radničkog, Nenada Lalatovića, zbog incidenta na konferenciji za medije posle utakmice sa Napretkom.

Lalatović je kažnjen sa jednomesečnom zabranom bavljenja trenerskim poslom i odradiće je tokom zimske pauze pa će biti na klupi Nišlija za prolećnu premijeru sa subotičkim Spartakom.

Prema nezvaničnim saznanjima Večernjih novosti, Lalatoviću je prvobitno bila predviđena tromesečna suspenzija, koja je nakon duđeg većanja preinačena u dvomesečnu, a konačna odluka je mesec dana suspenzije i novčana kazna od 100.000 dinara.

Lalatović je, podsećamo, na pomenutoj konferenciji za medije Lalatović je ušao u verbalnu raspravu sa jednim navijačem Napretka, a nije birao reči ni u komunikaciji sa portparolom Kruševljana, Valentinom Vasić.

Podsećam FSS da je, po Pravilniku, za Lalatovićev prestup predviđena kazna od šest meseci do godinu dana zabrane vršenja dužnosti u fudbalu. Ipak, upućujem molbu da ovom kulturnom i lepo vaspitanom treneru, koji bi trebalo da bude uzor kolegama i mlađim igračima, u stvari ukine kaznu, jer bi bilo šteta da javnost 30 dana bude uskraćena za ovu vrstu edukacije. Možda je uteha što će rijaliti programi na televizijama da se emituju u istom periodu, izjavila je Vasićeva.

Komentari
Advertisements