Infantino: Mundijal sa 48 timova već u Kataru

Đani Infantino

Predsednik Međunarodne fudbalske federacija (FIFA), Đani Infantino, još jednom je potvrdio da postoji mogućnost da na sledećem Svetskom prvenstvu, 2022. godine u Kataru, bude 48 umesto dosadašnja 32 učesnika.

– Razmatramo mogućnost da već od 2022. godine na Svetskom prvenstvu učestvuje 48 timova. U Kataru su vrlo otvoreni za takvu ideju, ali moramo da vidimo da li postoje organizacione mogućnosti za tako nešto, rekao je Infantino posle sastanka Izvršnog odbora FIFA u Marakešu.

Prvi čovek FIFA je najavio da bi Katar mogao da dobije pomoć susednih zemalja.

– Teško je organizovati Mundijal sa 48 timova samo u Kataru. Ideja je da se neki mečevi odigraju u susednim zemljama, rekao je Infantino.

Na opasku novinara da su diplomatski odnosi Katara sa susedima, uključujući Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Bahrein, na najnižem mogućem nivou, Infatino je dodao:

– Znamo kakva je situacija u Zalivu, ali mi smo u fudbalu, a ne u politici. Videćemo šta će se dogoditi, zaključio je Infantino.

On je govorio i o nameri da se Svetsko klupsko prvenstvo proširi.

– Želimo pravo Svetsko prvenstvo za klubove, sa možda 24 tima sa svih kontinenata. Najbolji klubovi su u Evropi, ali potrebni su nam timovi iz celog sveta, poručio je Infantino.

Komentari
Advertisements