Partizan predstavio „norveškog Nejmara“, Iliev najavio još dolazaka

Ivica Iliev i Musa Nđije

Fudbalski klub Partizan zvanično je doveo prvo pojačanje u januarskom prelaznom roku.

Medijima je zvanično predstavljen Musa Džilani Nđije, doskorašnji fudbaler norveškog Stabeka, koji je potpisao trogodišnji ugovor.

Izuzetno sam srećan i ponosan što se Musa odlučio za naš klub. Napravili smo zaokret, imammo zajedničku viziju da u januarkom prelaznom roku pravimo ekipu koja će pre svega biti konkurentna u sledećoj sezoni i u evropskim iskušenjima. Analizirali smo vreme od kada je Bata Mirković preuzeo Partizan, procenili šta nam je sve potrebno i kada smo došli do zaključaka krenuli smo u realizaciju. Musa ima baš one karakteristike koje nam nedostaju. Ranijih godina su bile neke krupne reči sa moje strane pa bih ostavio da Musa sve to pokaže na terenu. Verujem da on može mnogo i želim mu dobrodošlicu u klub, rekao je sportski direktor Ivica Iliev.

Musa, kako će mu stajati na dresu sa brojem 21, pojasnio je da je imao ponudu iz Turske, ali da je u poslednjem trenutku odlučio da pređe u Srbiju.

Imao sam ponudu iz Turske, ali sam došao u Beograd da se upoznam sa gradom i klubom. Svi su me dočekali sa puno entuzijazma, osetio sam odličnu atmosferu i doneo odluku da pređem u Partizan. Osećao sam se dobro i shvatio da će ovo biti dobro mesto za mene, iako nisam imao nikakva očekivanja. U inostranstvu nemaju svi najbolju sliku o Srbiji i Partizanu, želeo sam da prenesem utiske porodici i rekao im da ne želim uopšte da idem u Tursku i razmatram druge ponude. Znam da je ovo odličan tim, da postoji veliki rivalitet sa Crvenom zvezdom. Znam da klub želi u Ligu šampiona ili Ligu Evrope svake godine i nadam se da ćemo u tome i uspeti. Ja ću se truditi da dam sve od sebe, da budem u prvom timu, davaću sto odsto na treninzima i utakmicama i to je sve što mogu da uradim, rekao je Musa.

Norveški mediji su ga prozvali „norveški Nejmar“.

Više se odnosi na stil igre, volim da driblam mnogo i da pravim probleme protivničkim igračima. Gledao sam neke klipove sa večitih derbija, atmosfera je luda, to je nešto posebno, takav derbi nisam video nikada ranije i radujem se što ću biti deo toga, zaključio je momak rođen u Oslu.

Novinare je zanimalo da li će biti još dolazaka ove zime.

Ne moramo mi sve da otkrivamo medijima. I Musin dolazak je bio u tajnosti, ponosan sam što ništa ne izlazi iz kluba. Radimo u tajnosti, imamo ideje i planove. Najvažnije je da smo uspeli da napravimo analizu i da uradimo sve što je potrebno Bati i njegovom stručnom štabu da to bude pravi Partizan. Očekujem još nekoliko pojačanja do kraja prelaznog roka, ali i nekoliko odlazaka vrlo brzo, naglasio je sportski direktor crno-belih.

Komentari
Advertisements