Bošnjak: Puno mi je srce zbog povratka, Jovanović: Daću sve od sebe da se nametnem

Strahinja Bošnjak

Strahinja Bošnjak i Strahinja Jovanović na zimskim pripremama pokušavaju da se nametnu treneru Partizana Zoranu Mirković.

Mladi fudbaleri vratili su se sa pozajmica iz Zemuna, odnosno Proletera iz Novog Sada. Osetili su superligaški barut i cilj je da se ustale na velikoj sceni.

Štoper Bošnjak je igrao za Zemun. U početku mu se nije svidela ideja da ode na kaljjenje, ali je kasnije shvatio da je to bio pravi potez.

Nije bilo lako kada sam saznao da ću otići na pozajmicu. Potonuo sam na trenutak, jer sam mislio da to nije pravo rešenje za mene. Ali posle nekoliko dana razmišljanja shvatio sam da će to biti samo jedan stepenik više, jedan korak napred da usavršim svoje znanje i napredujem u praksi. U Zemunu  sam odigrao 8 utakmica, neke sam počeo, a u nekima sam ulazio sa klupe. Ipak, nije bilo lako ni izboriti se u manjem klubu za minutažu,  jer je na mojoj poziciji igrao bivši igrač Partizana Trajković od kojeg sam naučio dosta toga, ali ne samo od njega već i od ljudi iz kluba. Tu je bio i Nemanja Tomić, tako da smo imali puno tema za razgovor. Momcima sam zahvalan na tome kako su me prihvatili i što su bili uz mene kad god mi je bilo potrebno. Zahvalio bih se FK Zemun na korektnoj saradnji. Posle 6 meseci provedenih u Zemunu, rečeno mi je da se vraćam u Partizan, bilo mi je puno srce! To je moj klub iz detinjstva. Ne mogu da se ne obradujem takvim vestima. Trenera Batu Mirkovića nisam poznavao lično, već samo kao vrhunskog igrača. Prvi susret sa njim kao trenerom bio je pozitivan, a nadam se da sam i ja ostavio takav utisak. Došlo je par novih igrača koje nisam poznavao, dok je većina bila tu ranije. Prihvatili su me kao da nisam ni odlazio, rekao je mladi štoper za klupski sajt.

Strahinja Jovanović je odigrao nekoliko dobrih utakmica u Proleteru, a sada želi da se dokaže i u Partizanu.

S obzirom na to da sam u Partizanu kod prethodnog trenera Miroslava Đukića odigrao dve utakmice, odlučio sam u dogovoru sa rukovodstvom kluba da je za mene bilo najbolje da odem na pozajmicu u Proleter. U Proleteru sam odigrao 11 utakmica, postigao jedan gol i stekao određeno iskustvo u Super ligi. Sada sam opet sa Partizanom i novim trenerom Batom Mirkovićem, gde stičem novo iskustvo i gde ću dati sve od sebe da se nametnem. Vidim da su Mirković i njegovi saradnici veliki profesionalci, posvećeni su svakom treningu i to mi izuzetno prija, dodao je ofanzivni vezista.  

Komentari
Advertisements